• 2

Smetovi zarobili lokomotive kod Banatskog novog sela

Snežni nanosi blokirali su prugu Pančevo - Vršac za saobraćaj 1. februara i od tada traju nastojanja železničara da koloseke raščiste od snega, oslobode lokomotive i prugu osposobe za saobraćaj

  • 2

Železnički saobraćaj na pruzi Pančevo - Vršac u prekidu je već četvrti dan, zbog izuzetnih smetova i snežnih nanosa koji su zavejali dve dizel lokomotive između Banatskog Novog sela i Vladimirovca, saopštile su danas Železnice Srbije.

 

Nanosi snega na pojedinim mestima na ovoj deonici pruge su četiri, pet, pa i šest metara visine.

 

Snežni nanosi blokirali su prugu Pančevo - Vršac za saobraćaj 1. februara i od tada traju nastojanja železničara da koloseke raščiste od snega, oslobode lokomotive i prugu osposobe za saobraćaj.

 

Ovom delu pruge nije moguće prići ni drumskim vozilima, a uklanjanje snežnih nanosa, pomešanih sa zemljom, komplikuju i niske temperature.

 

Radnici “Železnica Srbije” su stalno na terenu, dežurne ekipe se smenjuju i rade na čišćenju ovog dela pruge od snega, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok