Policija ubila teroristu iz Volgograda

Vođa terorističke grupe za koga se sumnja da je poslao bombaše samoubice da izvrše napade u Volgogradu, ubijen je kada je policija blokirala zgradu u kojoj su se nalazili teroristi

  • 2

Dagestanska policija objavila je danas kako je ubila čoveka osumnjičenog za organizovanje dva teroristička napada bombaša samoubica u Volgogradu krajem prošle godine.

Radi se o vođi terorističke grupe "Kadarskaja", koji je identifikovan kao Mirzajev, prenosi Itar-Tas. Prema preliminarnim informacijama, Mirzajev je možda poslao bombaše samoubice u Volgograd krajem decembra 2013.

Specijalna operacija je obavljena u gradu Izberbaš, gde je policija jutros blokirala zgradu u kojoj su se nalazili teroristi. Tokom pregovora s policijom jedan od saradnika Mirzajeva se predao, dok su ostali, uključujući i Mirzajeva, otvorili vatru da bi potom stradali u pucnjavi.

U dva teroristička napada, izvedena krajem decembra u Volgogradu u razmaku manjem od 24 sata, ubijeno je 33 ljudi - u eksploziji na železničkoj stanici 29. decembra 18, a u eksploziji u trolejbusu 30. decembra 15 osoba. U ova dva napada bilo je i više desetina povređenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    5. februar 2014 | 13:12

    Tako se to radi.Koje bre hapšenje,pa suđenje...Metak u čelo i zdraaaavoooo

  • Srba kabadahic

    5. februar 2014 | 15:18

    Taj jedan što se predao je ubačeni antielement

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA