Crna Gora platila 100.000 evra za imovinu narko bosova

Za zaplenjenu imovinu odbeglih narko bosova, Darka Šarića i Safeta Kalića, država izdvaja iz budžeta toliko velike cifre da je Uprava za imovinu morala da izdaje njihove objekte

  • 1

Crna Gora je za održavanje zaplenjene imovine odbeglih narko bosova Darka Šarića i Safeta Kalića, koja se procenjuje na oko 40 miliona evra, u protekle tri godine potrošila više od 100.000 evra, prenose današnji podgorički mediji.

Uprava za imovinu, u čijoj nadležnosti su brojne oduzete parcele, stanovi, kuće i poslovni objekti, kao i građevinska mehanizacija i automobili, lane je na ime troškova održavanja te imovine potrošila 46.000 evra.

- Troškovi osiguranja objekata u 2013. godini iznosili su 10.000 evra, dok je za fizičko obezbeđenje objekata, na ime plata sedam radnika koji obavljaju te poslove, izdvojeno još 36.000 evra - saopšteno je iz crnogorske Uprave za imovinu.

Od oduzete imovine Uprava za imovinu, do sada, izdala je u zakup benzinsku stanicu braće Šarić u Pljevljima, kao i njihovu građevinsku firmu u tom gradu. Nedavno je potpisan i ugovor o davanju u zakup dela privremeno oduzetih objekata Safeta Kalića u Rožajama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA