BOGIĆEVIĆ: Ne dugujem ništa Univerzal banci

- Ja sam učinio uslugu toj banci tako što sam od nje otkupio imovinu vrednu 540 miliona dinara - tvrdi vlasnik "Farmakoma"

  • 3

Vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević tvrdi da ništa ne duguje "Univerzal banci" i da ga za to napadaju po nalogu Miroslava Miškovića.

Povodom optužbi najvećeg pojedinačnog akcionara u "Univerzal banci" Nebojše Divljana da su tu banku uništili njeni najveći dužnici, koji su ujedno i najveći akcionari - firme Beohemija, Farmakom i Interkomerc, vlasnik Farmakoma kaže da to nije tačno.

- Ništa ne dugujem i on to dobro zna. Zašto mene proziva? Zato što je dobio nalog od svog šefa (Miroslava) Miškovića. To je razlog. Oni su u jako dobrim odnosima. Oni sada imaju veliki problem sa "Univerzal bankom" jer su svi bitniji Miškovićevi partneri dobijali kredite od "Univerzala" i to u iznosu mnogo većem od 100 miliona evra - kaže Bogićević, a prenosi list "Danas".

On tvrdi da "Univerzal" banka njemu duguje novac.

- Tačno je da su krediti koje mi je banka odobrila vredni 10 miliona evra, ali Divljan nije rekao da sam ja "Univerzalu" dao subordinirani kredit od četiri miliona evra. Ja sam učinio uslugu toj banci tako što sam od nje otkupio imovinu vrednu 540 miliona dinara da bi oni mogli da podignu kapitalnu adekvatnost, jer određena imovina nije bila uknjižena, a Narodna banka je ne priznaje dok se ne uknjiži. Meni u ugovoru piše da kredit vraćam imovinom i to Divljan dobro zna. Svi znaju da sam time "Univerzalu" učinio uslugu, a meni je ta banka na moje kredite naplatila kamatu od 250 miliona dinara, što nije trebalo da uradi - kaže Bogićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HINA

    8. februar 2014 | 21:28

    JA MU NISTA NEVERUJEM JER SAM RADNIK FARMAKOMA I MENI JE DUZAN SEDAM KAZEM SEDAM PLATA.

  • Ljiljanа.

    6. februar 2014 | 14:54

    Ако је тако што Богићевић каже, а Дивјан не говори тако, зашто гђа Јоргованка не испита и не каже праву истину, да се зна: ко лаже и ко краде?

  • Dekac

    6. februar 2014 | 13:43

    Skinite se vise Bogicevicu sa grbace, gde bi nam kraj bio da je vise ljudi i privrednika kao sto je on!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA