GORI TUZLA: Ministri pobegli iz vlade (FOTO) (VIDEO)

U Hitnoj službi Doma zdravlja primljeno je 10 policajaca i tri građanina, uglavnom sa lakšim povredama nanesenim tupim predmetima, a ministri i zaposleni u Vladi su u pratnji policije pobegli na sporedni izlaz

  • 6

Na ulicama Tuzle, gde se već drugi dan održavaju demonstracije nezadovoljnih radnika i drugih građana, danas je zavladao novi haos, pošto je policija krenula u razbijanje protesta, u kome, prema medijima, učestvuje više hiljada ljudi.

U Hitnoj službi Doma zdravlja primljeno je 10 policajaca i tri građanina, uglavnom sa lakšim povredama nanesenim tupim predmetima, a mnogi građani i dalje se javljaju zbog zdravstvenih poteškoća nastalih zbog suzavca koji je bacila policija.

Policijske snage napravile su veliki obruč oko Vlade tuzlanskog kantona, nakon što su demonstranti uputili na hiljade kamenica ka zgradi, i na taj način pokušavaju da spreče demonstrante da se vrate.

Demonstranti su prethodno gađali zgradu kantonalne Vlade i policiju kamenjem i jajima, bacali petarde i baklje, na ulicama su zapaljene gume, a skinuta je i zapaljena i zastava Tuzlanskog kantona. Pred ulaz su stavili cveće i upalili sveće za ministre.

Kako nezvanično saznaje Dnevni avaz, premijer i ministri, kao i zaposleni u Vladi, napustili su zgradu u pratnji policije, a izašli su na sporedni izlaz.

Agencija Fena objavila je da je na ulicama više od 6.000 demonstranata, a da iz kantonalne Vlade saopštavaju da su spremni da u okviru sindikata i Ekonomsko-socijalnog saveta, budu pronađena moguća rešenja za probleme radnika i za smanjenje broja nezaposlenih.

Protest u Tuzli su, preko Fejsbuk grupe Udarr, organizovali radnici pet propalih industrijskih preduzeća i nezadovoljni građani.

Demonstranti ne odstupaju, traže da budu pušteni uhapšeni u jučerašnjim protestima i da "Vlada odstupi". Kako Avaz saznaje, iz Sarajeva su krenula dva autobusa s ljudima koji će se pridružiti protestima, a krenula je i podrška iz Bihaća i Zenice.

I u Sarajevu se ispred kantonalne vlade okupilo oko stotinu građana kako bi iskazali podršku tuzlanskim protestima, ali i nezadovoljstvo stanjem u tom kantonu.

Aktuelna bezbednosna situacija razmatrana je danas na sednici Kolegijuma Opštinskog veća Tuzla, sa koje je zatraženo od kantonalne Vlade da izvrši rebalans budžeta i predvidi više sredstava za socijalno zbrinjavanje obespravljenih radnika, a da se nelegalne privatizacije ponište.

Protesti u Tuzli započeli su juče i danas nastavljeni jer su nezadovoljni građani bili ogorčeni ćutanjem Vlade i pritvaranjem demonstranata.

Vlada Tuzlanskog kantona je uputila poziv predstavnicima firmi "Konjuh", "Polihem", "Dita", "Poliolhem" da danas po podne dođu na sastanak kako bi razgovarali o mogućnostima rešavanja problema s kojim se radnici i njihove firme suočavaju.

Oglasio se i ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić, koji je od Nezavisnog odbora za izbor i nadzor nad radom policijskog komesara Tuzlanskog kantona, tražio da preispita da li je došlo do prekomerne upotrebe sile prilikom jučerašnjeg delovanja policije, prenela je Fena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazaris

    6. februar 2014 | 18:10

    Iskreno, zao mi je ovog naroda zbog toga sto znam sta su gradjani Srbije prosli i sada posle svega nezaposlenost je rekordna. Ne znam sta da vam kazem sem nemoj te paliti svoj grad

  • dadocccc

    6. februar 2014 | 20:56

    Nema potrebe paliti grad treba lopove i kriminalce istjerati iz fotelja i vratiti ljudima fabrike.... Zalosti velike zašto su pojedinci izgubili zivote u ratu da bi se svaka vaska najela ovo treba jednom okoncati za uvijek!!! Ovo je rat za prezivljavanje bez obzira na vijeru naciju i politiku mi smo balkan..i hocemo da zivimo??

  • Srbin~ Bosanac

    6. februar 2014 | 20:46

    Neka slome cijeli grad, sad kad su politicari sve gradove Bosne i Hercegovine upropastili neka ih sad narod i dokrajci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA