Deset gradova najboljih za život (2. deo)

Lakši i lepši život, visok privredni rast i niski troškovi života samo su neke od odlika gradova u kojima je "najpovoljnije živeti"

  • 1

Egzotična mesta, prestonice, samo su neki od gradova koji "obezbeđuju" povoljne uslove života. U drugom delu "najboljih mesta za život", Telegraf.rs istražuje za vas u kojim gradovima je najbolje živeti.

1. Buenos Ajres, Argentina: Egzotična zemlja u kojoj je zabeležen odličan privredni rast. Pogodno tle za investitore i velika ulaganja, a samim tim i za život u Buenos Ajresu.

2. Lima, Peru: Peru je doživeo ekonomski procvat, delom zbog prihoda od izvoza. Objekti su ovde veoma jeftini, čak iako kupite neki od objekata možete dobro zaraditi od iznajmljivanja.

3. Šangaj, Kina: Šangaj predstavlja finansijski centar Kine. Nažalost, potrebno je da znate kineski da biste živeli u Šangaju, a i cene stanova su visoke.

4. Bogota, Kolumbija: Zaboravite lošu reputaciju Kolumbije u smislu droge i kriminala. Prema izveštaju policije u poslednje vreme je dosta poboljšana bezbednost. Odličan privredni rast i razvijeni turizam Bogote će vas svakako privući.

5. Beč, Austrija:  Luksuz i atraktivnost Beča svakodnevno privlače turiste širom sveta. Ono što bi najviše privuklo mlade da ostanu u Beču su niski troškovi života.

6. Panama Siti, Panama: Spektakularnim plažama i šumama Panama se mnogima čini kao "raj na zemlji“. Takođe, poseduje najbolju infrastruktru u Centralnoj Americi.

7.  Sidnej, Australija: Nažalost, cena zakupa stana u Sidneju je veoma visoka, ali zato preporučujemo Melburn kao grad sa "prihvatljivim uslovima života“.

8. Džakarta, Indonezija:  Indonezija je četvrta u svetu po broju stanovnika. Engleski jezik govori veći deo populacije tako da se veoma brzo možete snaći, a uslovi života su izrazito niski. Nažalost, kupovina u Džakarti je „noćna mora“ tako da bez vodiča u kupovinu nemojte kretati.

9. Berlin, Nemačka: Opisuju ga kao "grad u kojem se uvek nešto događa“.  Ukoliko odlučite da se preselite u Berlin, uzbudljiv život vam je zagarantovan.

10. Malta:  Mala, ali atraktivna lokacija privlači turiste odličnim vremenskim uslovima i niskom stopom kriminala. Engleski odlično svi govore, a troškovi života su izrazito niski.

(Isidora Danić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DutchDutch

    28. jul 2012 | 18:52

    Bec-Berlin.Vi pojjma nemate.Berlin je do guse zaduzen.Bec prljav,ruzan,skup..hmmm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA