DA LI STE GLUPLJI OD OSNOVCA? Probajte da rešite test iz matematike!

Testirajte svoje znanje iz matematike i utvrdite koliko bi poena osvojili kada bi sada upisivali srednju školu. Za osnovce ovaj test nije bio težak. Međutim, to ne važi za sve. Proverite koliko bodova možete da osvojite na ovom testu

  • 26

Nakon testa iz srpskog jezika koji je Telegraf.rs objavio juče, predstavljamo vam i drugi deo prijemnog ispita za osnovce koji su oni polagali nakon završetka osmog razreda. Radi se o testu iz matematike, koji je takođe donosio maksimalnih 20 poena budućim srednjoškolcima.

Ukoliko dobro baratate jednačinama, površinama, sabiranjem i oduzimanjem, probajte da se stavite u ulogu osmaka, koji su se sa ovim testom "borili" prošle godine.

Neposredno nakon rešavanja, većina njih je ocenila da ovaj test nije bio težak i da su očekivali komplikovanije zadatke. Vaše impresije nakon rešavanja ovog testa ostavite u komentarima. Srećno!

Rešenja ovog testa objavićemo danas u 16 časova!

 

 

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mensa

    8. februar 2014 | 11:18

    Ovo ce za prave učenike biti lagan test :) a roditelji cija djeca ovo ne poloze nek ne salju posle djecu na fakultet vec nek zavrsavaju zanate :) niko i ne ocekuje da su svi inteligentni a u svakoj normalnoj drzavi ima posla i za manje inteligentne al ih roditelji ne salju na fakultet ...

  • Milos

    8. februar 2014 | 11:32

    Dajana, 'ne znam' se piše odvojeno. Da li to znači da ti ne znaš i da si glupa?

  • bozica

    8. februar 2014 | 11:18

    Ja evo ne znam sve zadatke, nisam sigurna da bi ih tacno rijesila..ali to ne znaci da sam glupa..jednostavno sam ovo ucila prije 10 godina, a sada studiram filoloske nauke, koje nemaju veze sa matematikom i normalno je da ne znam da rijesim zadatke ovog tipa..nisam glupa zbog toga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA