DA LI STE GLUPLJI OD OSNOVCA? Rešite maturski test iz srpskog!

Da li ste sigurni da bi na "laka đačka" pitanja dali tačne odgovore? Ministar prosvete je pogrešio, a evo prilike da proverite sebe i rešite na Telegrafu čuveni test iz srpskog za malu maturu

  • 8

Mislite li da ste pametniji od osnovaca? Smejali ste se republičkom ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću koji nije tačno odgovorio na jedno sa testa za malu maturu, a kasnije se pravdao time da je namerno dao pogrešan odgovor na novinarsko pitanje? Da li ste sigurni da bi na "laka đačka" pitanja dali tačne odgovore? Evo prilike da proverite sebe i rešite na Telegrafu čuveni test iz srpskog za malu maturu.

Pitanje za ministra je glasilo: Koji od navedenih procesa koji se odvijaju na Zemlji ima suprotan smer od ostalih: disanje, isparavanje, kondenzacija ili transpiracija? On je odgovorio - transpiracija. Odgovor, međutim, nije bio tačan, jer je ispravan odgovor - kondenzacija.

Međutim, da li ste se zapitali da li bi vi uspeli da rešite test iz srpskog jezika koji su polagali svršeni osnovci na kraju prošle školske godine. Telegraf.rs vam pruža priliku da se testirate i proverite svoje znanje. Probajte da rešite test i osvojite što više bodova. A onda se zapitajte kako je tinejdžerima kojima je ovo najvažniji ispit u životima.

Tačne odgovore na pitanja sa ovog testa objavićemo danas u 18 časova.

Tako ćete moći da vidite koliko je vaše znanje o maternjem jeziku, kao i koliko biste bodova osvojili kada bi se upisivali u srednju školu sada.

Ukoliko želite da proverite koliki je vaš koeficijent inteligencije, to možete proveriti ovde.  Radi se o onlajn testu koji se rešava 20 minuta,  i odmah nakon toga možete saznati vaš rezultat.

 

 

Sutra ćemo objaviti test iz matematike koji su učenici rešavali u okviru male mature. Proverite svoje znanje i iz ove oblasti i saznajte koliko biste bodova osvojili iz ove oblasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    7. februar 2014 | 14:49

    Ovo nije test inteligencije nego test obrazovanja i informisanosti. To su potpuno razlicite stvari

  • Ema

    8. februar 2014 | 09:51

    Ovakvim testom podilazi se roditeljima, deci i onom delu javnosti koji smatra da deca ne treba da uce nista. Jer, sta ce im to, ovo su sve gluposti, bolje da ih uce ne znam sta, itd. Sto nize postavite lestvicu, nizi je i rezultat koji cete dobiti. I obrnuto. Zamislite da sportski trener kaze sportistima: necemo da trcimo, to je mnogo tesko... Sta bi postigla njegova ekipa? Svaka sledeca generacija koju srecem u ucionici od mene trazi samo da lestvicu spustim sto nize....Tuzno je sve to gledati, verujte mi.

  • Osmak

    7. februar 2014 | 15:18

    Ja sam jedan od osmaka koji polazu taf test i slazem se da je lako i veoma glupo ovo sto ste postavili, ali to nije sve ima jos tezih zadataka koje, mogu da se kladim, ne zna da uradi vecina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA