IZBORNI KOLAŽ: Koji rezultat priželjkuju političke partije?!

Telegraf.rs vam donosi predviđanja i očekivanja stranaka vezanih za rezultat na parlamentarnim izborima. Skoro svi očekuju nemoguće, da li će 16. marta glasači iznenaditi njih ili nas?

  • 0

U nastavku izbornog kolaža Telegraf.rs pitao je političke stranke šta očekuju od vanrednih parlamentarnih izbora i kojim bi rezultatom bili zadovoljni, pročitajte koje smo odgovore dobili i čemu se nadaju srpske partije.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kaže za Telegraf.rs da očekuje pobedu naprednjaka na izborima i da takav scenarijo predviđaju sva ispitivanja javnog mnenja.

- Očekujem pobedu SNS-a na izborima, a sva istraživanja govore da ćemo osvojiti preko 45 odsto ili 2.000.000. glasova - rekla je ona.

U koaliciji SPS-u kažu za naš portal da koalicija oko socijalista očekuje bolji rezultat nego na prethodnim izborima, a da su rezultati koje je postigla Vlada Srbije najbolja preporuka glasačima.

- Očekujemo da će naša koalicija SPS-PUPS-JS osvojiti oko 500.000 glasova i da će to biti dovoljno da osvojimo 15 odsto glasova, što bi bio bolji rezultat nego 2012. godine - kažu nam u SPS-u.

Portparol DSS-a Petar Petković kaže za Telegraf.rs da će ta stranka biti bolje kotirana nego što to pokazuju istraživanja javnog mnenja.

- Izlazimo pred građane sa idejom političke neutralnosti i doslednosti, a očekujemo dvocifren procenat osvojenih glasova - kaže on.

U Demokratskoj stranci kažu za naš portal da očekuju da će koalicija okupljena oko te partije osvojiti 50 poslaničkih mandata.

Šef izbornog štaba koalicije okupljene oko Borisa Tadića Marko Đurišić kaže za Telegraf.rs da očekuje da lista na kojoj su još LSV, ZZS, SDA, DZVM i Zeleni osvoje 10 odsto glasova.

Podsetimo prema poslednjim istraživanjima agencije “Ninamedija” i TV Prva, Srpska napredna stranka s liderom Aleksandrom Vučićem, koji je i nosilac liste, ima ubedljivu podršku potencijalnih glasača na predstojećim parlamentarnim izborima.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA