U neredima u Bosni povređeno 219 ljudi! (VIDEO)

Al Džazira je prenela da je u sarajevskim zdravstvenim ustanovama zbrinuto 156 osoba, među kojima 90 policajaca i 66 civila. U Tuzli su povređene 23 osobe, od kojih su 12 policajci, dok je u Zenici u bolnicu primljeno 40 osoba

  • 7

Situacija u BiH večeras se smiruje pošto je 219 ljudi, među kojima više od 100 policajaca, povređeno a više zgrada institucija BiH uništeno.

Pozivajući se na poslednje podatke iz medicinskih ustanova, Al Džazira je prenela da je u sarajevskim zdravstvenim ustanovama zbrinuto 156 osoba, među kojima 90 policajaca i 66 civila. U Tuzli su povređene 23 osobe, od kojih su 12 policajci, dok je u Zenici u bolnicu primljeno 40 osoba.

Mediji u svetu izvestili su danas da su u Federaciji BIH u toku najžešći nemiri od rata devedesetih i da kulminira bes građana zbog loše ekonomske i političke situacije.

Haos u koji su se pretvorili protesti širom Bosne i Hercegovine, u kojima demonstranti pale zgrade vlade i razbijaju nameštaj u njima, predstavljaju kulminaciju besa zbog užasne ekonomske situacije u zemlji koja je došla do vrhunca, prenose svetske agencije.

Uz nezaposlenost od 44 odsto i u situaciji u kojoj jedan od petoro građana živi ispod granice siromaštva, građani su izašli na ulice, jer vlasti nisu uspele da se izbore s ekonomskom situacijom, navodi Frans pres.

Antivladini protesti počceli su pre dva dana u Tuzli i proširili se celom BiH, jer su građani besni zbog stope nezaposlenosti od skoro 40 odsto, ocenjuje i AP.

Istu ocenu iznosi i Rojters, navodeći da su loša ekonomska situacija i nezaposlenost izazvali najžešće proteste od rata 1992-95.

Ovo je prvi put posle rata u BiH da su se dogodili tako masovni protesti koji nisu vezani za etničku pripadnost kao ni za starosnu kategoriju, ocenjuje Ansa.

"Dojče vele" je objavio i da je proteste preko društvenih mreža organizovao Helsinški parlament građana Banjaluka i nevladina organizacija „Oštra nula".

- Građani cele BiH treba da nam budu bliži od političara na svim nivoima vlasti. Ako bude potrebno, ponovo ćemo izaći da damo podršku ljudima. Nemojte na ovo da gledate kao na neko razaranje Republike Srpske ili ustavnog sistema. Ovo je upućeno građanima koji se legalno bore za svoja prava. Za gladne ljude koji su zaradili svoje plate, a nemaju ih. To je poruka iz Banjaluke Tuzli - rekao je Aleksandar Žolja iz Helsinškog parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hope

    8. februar 2014 | 08:04

    Zalosno je sve sto se desilo u Sarajevu tokom juverasnjeg Dana. Po snimcima se vide maloljetni delilventi I huligani koji pale grad I napadaju sluzbena Lica koja imaju naredbu da se ne brane? Nisu to demonstracije gradjana vec divljanje huligana!

  • Kaligula

    8. februar 2014 | 00:23

    Drina nije duboka,da se ne preseli i kod nas Udar?!

  • Drragi

    8. februar 2014 | 05:15

    I ovde ce uskoro",

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA