PORODICA UBIJENE MANEKENKE: Zar sudije nemaju decu?

- Šta treba da se dogodi u ovoj državi da neko ko je dokazano ubio bude i osuđen? - kaže sestra ubijene manekenke Tanja Červenko, posle odluke Apelacionog suda da poništi presudu ubici Darijanu Musiću

  • 31

Porodica ubijene manekeneke Vladislave Červenko ogorčena je na pravosuđe zbog ukidanja presude Darijanu Musiću, osumnjičenom za ubistvo novosadske manekenke.

Ranije danas, Apelacioni sud u Novom Sadu je usvojio žalbe branilaca, nakon čega je Musiću ukinuta presuda Višeg suda u Novom Sadu  na 35 godina zatvora. Do novog suđenja, Musić će biti u pritvoru.

Sestra ubijene Vladislave, Tanja Červenko kaže da je njena porodica ogorčena zbog ovakvog poteza našeg pravosuđa, ali da neće odustati. Kako kaže, već sutra biće organizovan protest ispred Apelacionog suda.

- Ova gnusna vest u meni je izazvala isti osećaj kao kada su mi javili da mi je sestra ubijena. Šta treba da se dogodi u ovoj državi da neko za koga je dokazano da je ubio bude osuđen? Zar te sudije nemaju svoju decu? Sad treba da budemo na pola metra od tog monstruma i da ne smemo ništa da mu kažemo? - povređeno i besno govori Tanja za Telegraf.

- Moja sestra je umrla u najvećim mukama. On je nju ubio od batina. Nakon toga je rekao da će se ubiti. Ali on voli slobodu. Kako ga nije sramota da se uopšte brani i da traži slobodu nakon što ju je krvnički ubio? - nastavlja Tanja.

Otac ubijene Vladislave Edmund Červenko  kaže da će tužiti vrh države Strazburu zbog odnosa prema nacionalnim manjinama, zbog maltretiranja i zlostavljanja nacionalnih manjina. Ogorčen na ovakvu presudu Apelacionog suda kaže:

- Koliko bih ja dobio godina zatvora da ubijem dete nekog sudije ili tužioca? - pita se Edmund Červenko.

Na kraju našeg razgovora Tanja Červenko naglašava da "da ova porodica neće odustati od zahteva da se "monstrum" kazni najjačom kaznom koja postoji".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    10. februar 2014 | 15:44

    Ja bi tog sudiju osudio na 35 god, a njega pustio. Pošto ga je pustio neka primi kaznu na sebe!

  • Stojko

    10. februar 2014 | 15:55

    Kakva njuska.. Proturio bih ti taj vinjak znas gde,junacino...

  • Sanja

    10. februar 2014 | 15:53

    Da je sudijino dete ubijeno,taj bi izvrso samoubistvo u zatvoru posle par dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA