Policija u civilu tukla demonstrante u Sarajevu (FOTO)

Nekoliko demonstranata u Sarajevu potuklo se sinoć, nakon čega ih je rasterala grupa muškaraca koja je izašla iz "audija"

  • 5

Na sinoćnim demonstracijama u Sarajevu došlo do tuče. Očevici tvrde da su mladiće pretukli policijci u u civilu. Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić tvrdi da, zbog "suludog" zakona, tokom demonstracija širom Federacije BiH u petak nije raspolagao ni sa jednom relevantnom informacijom.

Nekoliko demonstranata u Sarajevu potuklo se sinoć, nakon čega ih je rasterala grupa muškaraca koja je izašla iz "audija", piše Kliks. Međutim, kako prenosi Beta, muškarac koji je prisustvovao incidentu tvrdi da su iz "audija" izašli policajci u civilu koji su tukli demonstrante.

Očevidac tvrdi da je prethodno slušao razgovor nekoliko pripadnika specijalne policije koji su komunicirali preko motorole i dogovarali se da pretuku grupicu građana, navodi Beta.

- Prišao je policajac u civilu, rukovao se s jednim od specijalaca i videli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima 'sada će doći ovi moji da ih nabubaju'. Posle par minuta stigao je 'audi Q7 - rekao je mladić koji je prisustvovao incidentu.

Tvrdi da je policajac u civilu počeo da tuče jednog demonstranta, a zatim su, kaže, i drugi iz "audija" izašli i počeli da udaraju preostale demonstrante.

- Specijalci su stajali sa strane i gledali kako im kolege u civilu obavljaju posao. Nisam bio siguran da li su nekoga ugurali u 'audi Q7' jer se sve brzo odvilo. Auto je punim gasom odjurio i više nikoga nije bilo na ulici, tako da se saobraćaj mogao astaviti", saopštio je svedok medijima - ispričao je očevidac.

Nezadovoljni građani u Federaciji BiH za danas u podne najavljuju nove proteste.

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić tvrdi da tokom rušilačkih demonstracija u više gradova Federacije, u petak, nije raspolagao ni sa jednom relvatnom informacijom.

Radončić je u izjavi za BH radio 1 rekao da prema važećem zakonu, koji smatra suludim, MUP Kantona Sarajevo, Federalna uprava policije, SIPA ili OSA ne smeju da upoznaju Ministarstvo bezbednosti sa svojim operativnim saznanjima.

Čak i ovih dana u vrlo dramatičnim dešavanjima ne dobijam ni jedan operativni podatak, od bilo koje naše agencije za sprovođenje zakona, policije ili obaveštajne službe, niti su oni to po zakonu obavezni - precizirao je Radončić.

Radončić je ocenio da je reč o socijalnom pobunama i revoltu građana, ali ne i udar na ustavno-pravni poredak.

- Niko nije tražio ukidanje Bosne i Hercegovine, nego njeno spašavanje od loše vlasti - naveo je ministar bezbednost BiH.

Nekoliko hiljada građana Sarajeva protestovalo je juče peti dan, a u večernjim satima eksplozivna naprava detonirala je ispred Skenderije.

Nezadovoljni građani su na demonstracijama zatražili ostavku predsednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića.

Federalni premijer izjavio je, međutim, da neće dati ostavku, odnosno da će odstupiti s funkcije ako na njegovo mesto dođe neko bolji od njega, i istakao da neće dozvoliti bezvlašće.

Nikšić je rekao da će danas u parlament biti upućen predlog za izmene Izbornog zakona po hitnom postupku, kako bi se mogli organizovati prevremeni izbori u Federaciji BiH.

Radončić je, međutim, ocenio da ne treba pristati na raspisivanje vanrednih izbora u BiH jer je to "nova zamka državne mafije koja na svakim izborima krade glasove".

- Građani 20 godina nisu mogli da menjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije - rekao je Radončić u intervjuu za sarajevsku TV1.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    11. februar 2014 | 12:54

    A.C.A.B

  • Ne kontam

    11. februar 2014 | 19:20

    Audi Q7 policijski? Mozda u Dubaiu, oni imaju i Lamborgini i Meklaren, ali u Bosni Q7 imaju oligarsi i izrasliji kriminalci. A to mu dodje na isto. To su vjerovatno bile tabadzije koje su oligarsi poslali da malo demonstrantima razrijede redove. Raspitati se medju ratnim profiterima koji duguju uslugu vladajucoj oligarhiji. Sad drze butike, restorane i tako to.

  • Hercegov grad

    11. februar 2014 | 15:59

    Koja ce ti vlast da se preda sama,a da ne pomisli na privilegihe koje gubi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA