BIRAČIMA S LJUBAVLJU: Stranke na Dan zaljubljenih kreću u kampanju

Političke partije Srbije u niskom startu čekaju da počne izborna trka, a većina će zvanično u kampanju krenuti 14. februara i najavljuju da će ona biti najjeftinija do sada

  • 5

Srpski predizborni rat polako ali sigurno se zahuktava i uveliko se već stranke otimaju za glasača više, ali većina partija još zvanično nije započela sa kampanjom za predstojeće izbore, zakazane za 16. mart, a prema njihovim najavama "pucan" za start izborne trke čuće se 14. februara na Dan zaljubljenih!

Gotovo sve stranke u niskom startu spremne su za početak kampanje, a u glas najavljuju da ona neće biti skupa i da birače za sebe žele da privole direktnim kontaktima i obilaskom svih gradova i sela Srbije.

Najjača politička opcija u Srbiji Srpska napredna stranka svoju kampanju počinje 14. februara, a karavan naprednjaka koji će obići celu Srbiju i predstavljati listu "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo" krenuće iz Niša.

Iz SNS-a poručuju za Telegraf.rs da će kampanju voditi kao i sve evropske stranke nastojeći da njihove poruke dođu do svih građana Srbije,u direktnom kontaktu, putem bilborda, medija...

- Za razliku od onih koji će da potroše i 100 miliona evra u kampanji protiv SNS, naša stranka će se osloniti na aktiviste, članstvo, viđenije ljude i njihov kontakt sa građanima - rekao je predsednik IO SNS Radomir Nikolić.

Ujedinjeni regioni Srbije takođe u predizbornu trku kreću na Dan zaljubljenih i to u Kruševcu, a u toj stranci kažu da im je namera da najpre razgovaraju s privrednicima i poljoprivrednicima i to o ekonomskoj i poljoprivrednoj platformi stranke. Njihov slogan u ovoj kampanji biće "Da radimo i da živimo".

Koalicija SPS-PUPS-JS takođe svoju kampanju počinje 14. februara, a funkcioner SPS-a Nikola Nikodijević tvrdi da će ona biti zasnovana na rezultatima koje je koalicija postigla.

- Temelj svih narednih dana u kampanji biće suštinski rezultati naše koalicije i nećemo lagati i obećavati kule i gradove. Nema potrebe da izmišljamo ono što nije bilo i da obećavamo nešto što nismo uradili u poslednjih pet godina - rekao je Nikodijević.

Demokratska stranka, ipak počinju svoje nadmetanje dva dana ranije i to u Negotinu, gde će građani 16. marta pored republičkih poslanika birati i lokalne, budući da su u toj opštini raspisani i lokalni izbori.

Demokrate planiraju da kampanju završe konvencijom u Beogradu 12. marta, istog dana kada planiraju i Šetnju za Zorana i finale "Beseda u Zoranovu čast".

Za DSS kampanja je već počela skupom u beogradskom "Ekspo centru", kada su predstavili program razvoja Srbije od 2014. do 2019. godine kako ga oni vide i u kojem su akcenat stavili na ekonomiju i političku neutralnost.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA