Produžen rok za večite studente, upis i dalje sa 48 bodova

Jovanović će predložiti i da se studentima upisanim školske 2010/11. i 2011/12. godine produži godina studiranja na teret budžeta Srbije, kao i da se izjednače akademci visokih škola stukovnih studija sa studentima fakulteta

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Tijana

    13. februar 2014 | 11:24

    Cobi jel se ti stvarno pitas koja je razlika???? Alo covece da nema razlike svi bi upisivali visu skolu jer je laksa! A ne bi se mucili kao na fakultetu! Visa i Visoka skola nikad nece biti isto. Pozdrav

  • Cobi

    13. februar 2014 | 06:16

    A koja je razlika, evo ja imam zavrsenu visoku skolu i specijalizaciju, i to je 240 boda, kao i faks.

  • moje pravo da ne znam sve

    13. februar 2014 | 04:54

    Molim novinare da ispitaju rad i ponasanje prof. Trgovinskog prava na niskom Pravnom. Zbog nje je ogroman broj studenata u zadnjih nekoliko godina trazio ispisnicu (ko je imao para da plati upis na drugi fakultet) ili napravio pauzu u studiranju cekajuci promenu. Postoji nekoliko stotina studenata koji taj ispit kao poslednji polazu po nekoliko godina! Ni ja ne volim vecite studente koji su lenji, ne uce i cekaju da im drugi nesto zavrsi. Ali ovde vas neko jednostavno tera da budete veciti student. Pisane su zalbe i peticije ali nikom nista. Samo je stara prof. oterana u penziju a ova koja je ostala nastavila po starom. Prolaznost na ispitu je manja od 5%. Vise ispita je spojeno u jedan- pravo privrednih drustava, ugovori u privredi, bankarski poslovi, hartije od vrednosti. Na drugim fakultetima to su od 2 do 4 ispita. Pride, iako je Zakonom predvidjena, na tom ispitu se bolonja ne sprovodi. Prof. kaze, citiram: "Bas me briga za bolonju!" Nema kolokvijuma, nema testova, nema bodovanja, nema parcijalnog polaganja, samo maksimalno izivljavanje od strane prof. I uprava fakulteta snosi veliku odgovornost jer tolerise takvo ponasanje, nece da se zameraju medjusobno. Reformu sprovodi kozmeticki, da spolja izgleda kao da se nesto menja, u sustini sve ostaje isto. Ne moze niko da me ubedi da su tu cista posla i da se ne uzima mito, jednostavno zdrav razum kaze drugacije. Napravi problem pa izvuci korist, kad te vec niko ne kaznjava. A posle se pitaju zasto poslednjih godina imaju samo po 400 studenta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA