POMOĆ ZA UNU: Evo koliko je novca skupljeno i koliko još fali za transplantaciju!

Do sad sakupljeno oko 220.000 evra, a bez 300.000 evra bolnica ne želi Uni da izvrši transplantaciju, otkriva Unina tetka * Proteklih dana na račun leglo samo 300 evra, a uplata Miloša Ninkovića se očekuje u toku sutrašnjeg dana * Brojne SMS uplate takođe će biti proknjižene tek kad operateri podnesu izveštaje

  • 9

Od kada se u medijima pojavila informacija da za operaciju Une Savić nedostaje 80.000 evra, veliki broj humanih osoba se javio porodici, ali je na račune leglo tek 300 evra, kaže tetka obolele devojčice za Telegraf! Ivana Mitaković otkriva da je do sad sakupljeno oko 220.000 evra, a da bez 300.000 evra bolnica ne želi Uni da izvrši transplantaciju. Takođe, Unina tetka navodi da ljude ne sme da zbuni iznos od 180.000 evra, koji se nalazi na zvaničnom sajtu akcije, jer je toliko bilo potrebno da je operacija rađena u Italiji, a sajt (iz nekog nepoznatog razloga)  - nije ažuriran!

Iako se tokom jučerašnjeg dana javila jedna osoba (fudbaler Zvezde Miloš Ninković - prim. ur.) koja je rekla da će uplatiti sav preostali iznos novca, ta suma još uvek nije legla na račune ove devojčice, niti na račun bolnice. To ne znači da novac nije uplaćen, već da za knjiženje velikih iznosa treba nekoliko dana. Takođe, brojne uplate koje su proteklih dana (otkako je akcija dobila na zamahu) poslate putem SMS-a nisu još uvek vidljive i njihov iznos znaće se tek u narednim danima, kada operateri budu dali svoje izveštaje.

- Što se tiče gospodina koji je rekao da će uplatiti taj novac, njegova uplata će moći da se vidi tek sutra ujutru, ako nije u međuvremenu odustao - kaže Ivana Mitaković, tetka male Une.

Kako su se poslednjih dana u medijima provlačile različite informacije vezane za količinu novca koja je potrebna i koja je skupljena, kao i za novac koji je potreban u postoperativnom lečenju, Ivana pojašnjava o kojoj sumi se zapravo radi:

- Za transplataciju treba 300.000 evra. To je suma bez koje bolnica neće da je primi. U tih 300.000 evra uračunata je operacija transplatacije koštane srži i bolnički troškovi za period od sto dana, koliko traje postoperativni period u bolnici. Do te sume roditeljima nedostaje još 80.000 evra - kaže Mitakovićeva.

Ona napominje da ljude ne treba da zbunjuje informacija koja se nalazi na zvaničnom sajtu pomoczaunu.com u kojoj stoji da je za operaciju potrebno 180.000 evra, jer se ta suma odnosila na operaciju koja je trebalo da bude obavljena u Italiji.

Una se trenutno nalazi s roditeljima u Nemačkoj, u Frankfurtu, gde čeka da bude primljena u bolnicu istog trenutka kada sav novac legne na račun zdravstvene ustanove.

Podsetimo, Una Savić boluje od najtežeg oblika leukemije. Devojčica je u kritičnom stanju, a adekvatan donor je pronađen, pa se nadamo da će zahvaljujući osobama dobrog srca ovo dete biti spaseno.

Ukoliko možete da pomognete da se skupi deo novca koji nedostaje, sredstva možete uplatiti na sledeći način:

Pomoć Uni Savić

Porodica male Une se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su prethodnih dana i meseci uplatili novac za lečenje njihovog deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Exe

    13. februar 2014 | 16:24

    Ova "tetka" je blago reci bezobrazna, cuj odustao.. Ccc

  • Bexs

    13. februar 2014 | 16:16

    Hajde tajkuni,samo malo srca ako imate 80 000 je za vas smesno skuplja se to za 10min!

  • Tonny

    13. februar 2014 | 16:34

    Posle one intonacije sa Stojanom, više nikom ne verujem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA