TUGA BEZ KRAJA: Ovo je najpotresnija priča o životu i ljubavi!

Teodora Obradović (3) bila je na 10 hemoterapija. I dalje ima rak. Lekari joj daju svega 1% šanse da preživi. Njeni roditelji imaju samo jednu želju, koju ne mogu sami da ostvare - da krste Teodoru dok u njoj još ima snage i proslave joj rođendan

  • 41

Mala plata, neodlazak na letovanje, loš prevoz, stara odeća, veliki troškovi samo su neke od stvari na koje posle ove priče više nećete pomisliti. Kada je pročitate mnogo više ćete ceniti život i ono što imate. Priča je o Zoranu Obradoviću iz Stare Pazove koji najviše na svetu voli svoju ćerku Teodoru. Ona ima tri godine. Teško je bolesna. Rak je preplavio njeno telo. Prognoze su i više nego sumorne.

Teodora je operisana, ali se  tumor vratio i umnožio. Trogodišnja devojčica prošla je kroz deset hemoterapija. I dalje ima rak. Najveći, na bubregu, veliki je čak 13 centimetara. Ostali se nalaze na grudnom košu i kičmi. Ni lekari nisu optimisti - devojčici daju tek jedan odsto šanse da preživi.

 

Ona više nije u stanju da govori. Bolest je učinila da od male pričljivice, koja je tek naučila sve reči, danas ne može da kaže ništa. Ponekad, retko, uspe da izusti - "mama". Devojčica koja je tek naučila kako se korača, trči, skače, sada je prikovana za krevet. Ne hoda, ne trči, ne skače. I šanse da će ikada opet to raditi su jedan odsto.

Roditelji su svesni situacije. Ne traže pomoć od humanih Srba, samo boluju. A bole ih lekarske procene i boli ih svaki dan koji njihovo dete provede u bolnici. Boli ih što ne znaju koliko će njihov anđeo još izdržati. Boli ih svaki odlazak u Tiršovu.

Oni imaju jednu želju - da krste Teodoru što pre. I možda da joj sa zakašnjenjem proslave rođendan. Sa jednom malom tortom i još po nekim slatkišem.

- Ne uspevamo da je krstimo jer je najveći deo vremena u bolnici. Retko kad znamo kada će je pustiti da dođe kući. Kada je puste, usled velikih troškova koje imamo oko puta i lečenja, retko kad nam ostane para da je odmah krstimo. Ostane para tek toliko da joj kupimo bananicu, ili neki jogurt, jer ne može da jede čvrstu hranu - priča otac Zoran.

Otac i majka rade kao nadničari. Najčešće leti, kada ima posla. Ostatak godine se snalaze. Čak i uz pomoć dobrih ljudi koji ih ponekad zaposle teško je izdržati i prehraniti se. Kada se plate putni troškovi do i od bolnice, nekoliko puta mesečno, ostane tek za one sitne radosti poput krem bananice.

Ovi skromni ljudi, ne mole za pomoć. Svesni su situacije u kojoj se svi nalazimo. Ne, mi molimo u njihovo ime. Ipak, ukoliko ste u prilici da pomognete da im pomognete, to možete učiniti na sledeći način:

Obradović Dragana

Eurobanka EFG

Broj računa: 250-2050006971500-93

Šafarikova 80

Stara Pazova

Celu ovu priču moći ćete u video izdanju da vidite uskoro na Televiziji Pink u emisiji "Sve za ljubav".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    14. februar 2014 | 14:30

    Bože... :-( Suze mi teku... :-( Nije fer! Da li će ikada biti liječenje svakog čoveka na ovom svetu biti besplatno...??? Zašto se zarađuje na bolesnima? Mila moja, ljubim ti to lepo oko... :-( Budi hrabra...

  • Kendo majstor

    14. februar 2014 | 14:27

    E Srbijo gde su sada tajkuni kamioni milioni starlete i njihovi sponzori...nebeski narod...sram vas bilo...ionako nas malo ima i jos jedno malo zlato umire...a vi brinete o Farmama trenerima i ostalim tricarijama...SRAM VAS BILO...GDE CE VAM DUSE AKO IH I IMATE

  • Mirsad Kuburović

    14. februar 2014 | 14:33

    Uplaceno. Ko je iz Pazove nek dogovori sa svestenikom,hoce svaki da krsti dzabe,nek pomogne ko moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA