Bosanska policija optužuje demonstrante za terorizam

Svim demonstrantima koji su učestvovali u paljenju zgrade Predsedništva BiH, kao i drugih institucija, preti kazna zatvora od minimum 5 godina

  • 16

Federalna uprava policije podnela je u sredu izveštaj Tužilaštvu BiH protiv N.N. lica zbog terorizma u vezi s krivičnim delom napad na ustavni poredak.

Stručnjaci za terorizam i napad na ustavni poredak potvrdili su za "Nezavisne novine" da su predviđene kazne od minimum 5 godina zatvora.

- Pripadnici Federalne policije traže nalogodavce i izvršioce kojih je bilo više. Uništeni su objekti, ali su i policijaci povređeni. Može se desiti da će neka lica biti osuđena za više krivičnih dela i u tom slučaju se uzima jedinstvena kazna, koja mora biti manja od zbira pojedinačnih - objašnjavaju stručnjaci.

Policija u prijavi tereti napadače za nanošenje velike štete objektima BiH, kao i za, kako piše u Krivičnom zakonu, napad na život osobe.

Policija sakuplja dokaze u vidu fotografija, video i audio snimaka od medija kako bi dokumentovali ove predmete, a mediji osuđuju naredbu Suda o predaji tih materijala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Al@Stars@Brigada

    14. februar 2014 | 16:25

    Pravilan postupak Bosanske policije jer ovo nije bio narodni protest nego teroristicki na celu sa Naserom Oricem. Ne optuzivati narod nego organizatore i celnike.

  • Кроасан

    14. februar 2014 | 16:38

    Научите већ једном! Бошњачка полиција или полиција федерације БиХ. Постоји и друга,а то је полиција Републике Српске. Босанска непостоји!!! Земљо Индијо :-)

  • Laza

    14. februar 2014 | 18:36

    Sto se ne ugledate na turke sa vodenim topovima ionako se lozite da ste turci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA