Proglasio se mrtvim zbog duga od 70.000 evra!

Nemački državljanin zbog dugovanja između 60 i 70 hiljada evra falsifikovao umrlicu

  • 2

Zbog duga između 60 i 70 hiljada evra, 47-godišnji nemački državljanin, koji živi i radi na području austrijske opštine Hendorf u Salcburgu, falsifikovao je umrlicu, proglasivši se mrtvim.

Otkriven je zahvaljujući pedantnosti nadležne opštinske činovnice Hendorfa, pišu salzburški mediji.

Prevarant je telefonom obavestio činovnicu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u nemačkom gradu Marburgu, predstavivši se kao brat umrle osobe.

Odao ga je previsoko stavljeni poslovni broj, iz kojeg je proizašlo da je ove godine u Marburgu, koji broji oko 80 hiljada stanovnika, umrlo već 600 osoba. Začuđena tim podatkom, činovnica je pozvala opštinsku kancelariju u Marburgu, u kojem niko nije imao pojma o njegovoj navodnoj smrti.

Prema izveštaju salzburške policije, prevarant im je rekao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Isti izvor navodi da mu je namera bila da otputuje u Ameriku i započne novi život u sredini gde ga niko ne poznaje.

Policija je nemačkog državljanina na radu u Austriji zbog falsifikovanja dokumenata prijavila Državnom tužilaštvu u Salcburgu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bilja_gypsy

    29. februar 2012 | 13:58

    Rekli bimo dovitljiv :) Zbog duga sebe proglasio mrtvim! http://t.co/GUUupMc7 #svet

  • telegrafrs

    29. februar 2012 | 13:56

    Zbog duga sebe proglasio mrtvim! http://t.co/iXhxSjDT #svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA