SVEDOK TVRDI: Vojska švercovala cigarete, a ne Cane Subotić!

Jordan Ristovski, svedok iz Makedonije, objasnio da je 2005. godine postavljen za likvidacionog upravnika "Makedonija tabaka" i da je tako pronašao dokumenta koja dokazuju da je fantomska firma "Sukses" bila u vlasništvu vojno-bezbednosnih struktura. On je, međutim, naveo da to po njemu nije bio šverc, vec plaćanje u gotovini zbog embarga

  • 2

Jordan Ristovski, koji je krajem prošle godine Specijalnom sudu dostavio dokumenta koja navodno potvrđuju da je vojska SRJ švercovala cigarete iz Makedonije, a ne biznismen Stanko Subotić, ponovio je te navode danas na sudu.

Ristovski je danas objasnio da je 2005. godine postavljen za likvidacionog upravnika "Makedonija tabaka" i da je tako pronašao dokumenta koja dokazuju da je fantomska firma "Sukses" bila u vlasništvu vojno-bezbednosnih struktura. On je, međutim, naveo da to po njemu nije bio šverc, vec plaćanje u gotovini zbog embarga.

Subotiću i njegovim saradnicima sudi se zbog sumnje da su švercom cigareta tokom devedestetih oštetili budžedt Srbije za 28 miliona evra i sest miliona americkih dolara.

- Odlučio sam da kazem ovo kako bih pomogao da se otkrije istina. Drugi motiv nisam imao. Prelomio sam kada sam iz medita saznao da Zoran Bozinovski sveskom sa beleskama, koja je meni ukradena ucenjuje - otkrio je danas svedok aludirajuci na svesku kojom je Bozinovski navodno ucenjivao Subotića.

- Hteo sam da pomognem i zato sam se javio Specijalnom tužilaštvu. Međutim, iznenadio sam se, jer kada sam tužiocu Sasi Ivaniću rekao da imam dokaze da je "Sukses" bila vojna firma, on se uznemirio. Rekao mi je da ne saljem ta dokumenta jer bi optužnica mogla da padne.

Odgovarajući na pitanja odbrane svedok je rekao i da Stanko Subotić, prema dokumentaciji, nije imao nikakve veze sa tom firmom.

Posle saslusanja svedoka iz Makedonije, suđenje je odloženo za 24. mart kada bi trebalo da budu izvedeni pisani dokazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOS

    19. februar 2014 | 19:20

    To je tacno.Cane je cist. Duga prica,covek je celog zivota nosio breme svercera,a nema veze sa tim.Nisam ga nikad sreo,ali znam da je covek vise puta upadao u neprilike zbog tudje pohlepe. Mogao je vise puta da izgubi zivot,samo zato da se nebi cula istina.Zivot mu je blago receno bio pakao.Zato i bolje za njega da se nikad ovde nevrati.

  • Ub

    19. februar 2014 | 15:12

    hahaha,komsija cane ispade nevini dobrotvor,e zemljo moja bez morala i casti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA