NEČUVENO: Ubistvo studenta u Nišu nije svirepo, kaže sud!

Niško tužilaštvo je na taj način negiralo spekulacije da je ubistvo Vuka Stoiljkovića (22), koga je 10. februara u parku Sveti Sava četiri puta nožem izbo osumnjičeni Dimitrije Stevanović (20), od kojih mu je, kako se nezvanično navodi, jedan od uboda prerezao grlo, kvalifikovano kao ubistvo iz nehata

  • 52

Viši tužilac u Nišu kvalifikovao je nedavno ubistvo studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) kao krivično delo ubistva iz člana 113 Krivičnog zakonika Srbije, rečeno je u Višem tužilaštvu u Nišu.

U niškom tužilaštvu su, na taj način, negirali spekulacije da je ubistvo ovog niškog studenta medicine, koga je 10. februara u parku Sveti Sava četiri puta nožem izbo osumnjičeni Dimitrije Stevanović (20), od kojih mu je, kako se nezvanično navodi, jedan od uboda prerezao grlo, kvalifikovano kao ubistvo iz nehata, piše Južnasrbija.info.

Ono, međutim, nije kvalifikovano ni kao teško ubistvo. Zakonska kazna za ubistvo je zatvor u trajanju od pet do 15 godina, a za teško ubistvo od deset do 40 godina, pa se tako jasno dolazi do zaključka da niško tužilaštvo ovo ubistvo, koje je uznemirilo javnost i čitav Niš diglo na noge, nije kvalifikovalo kao ubistvo iz nehata iliti teško ubistvo.

U Parku "Sveti Sava", nedaleko od mesta gde je svirepo ubijen student medicine Vuk Stoiljković, građani su se i sinoć okupili u velikom broju, kako bi upalili sveće i odali počast svirepo ubijenom mladiću. Tu je bilo puno omladine, Vukovih prijatelja, drugara sa fakulteta, profesora, nastavnika i građana Niša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micika

    19. februar 2014 | 14:53

    Mozda ispadne i da se sam ubio kako su počeli....Jadno dijete!!! :(

  • BgPetar

    19. februar 2014 | 14:56

    VI SUDIJE STE UBICE!!!

  • Patricija

    19. februar 2014 | 15:24

    Da je moje dete ne daj BOže neko tako zverski preklao, skratila bih ga za glavu!!! Kakv sud, kakvi bakrači! Znam da je to isto ponašanje, ali " Oko za oko , zub za zub" i gotovo. Rodiš dete, gajiš ga kao malo vode na dlanu, neguješ ga kao najlepšu i najdragoceniju biljku, maziš, paziš, čuvaš i onda ga jedna džukela zakolje i još malo pa nije ni kriv za takvo zlodelo. STRAŠNO!!! Besna sam, a nemoćna kad ovako nešto pročitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA