Dudić nasledio Zukorlića na čelu Mešihata!

- Ovde se danas desila demonstracija demokratije i jedinstva muslimana. Tu su bile delegacije iz Albanije, BiH, Makedonije, Hrvatske, sa Kosova, iz Crne Gore, iz Slovenije. Islamska zajednica je na pravom putu - rekao je Mevlud Dudić preuzimajući funkciju sandžačkog muftije

  • 7

Mevlud Dudić je danas svečano inaugurisan za presednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, a na toj funkciji nasledio je Muamera Zukorlića, koji će ubuduće obavljati funkciju sandžačkog muftije.

 

Inauguraciji je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović.

 

- Srećni smo što je Dudić došao na čelo IZ u Srbiji nakon uspešnog vođstva od strane Muamera Zukorlića. Nadamo se da je ovo nova etapa. Od prvog čoveka ne zavisi sve, ali kreiranje zavisi od prvog čoveka. Nadamo se da će IZ u Srbiji i muslimani u Srbiji dobiti mnogo - rekao je Kavzović novinarima nakon inauguracije.

 

 

On je izrazio nadu da će među muslimanina u Srbiji doći do jedinstva i pozvao Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića da doprinesu tome.

 

- Njihova odgovornost je velika, ali ne i presudna, o tome će odlučiti muslimani. Uzdam se u muslimane, u njihovu svest da ćemo ujediniti našu zajednicu na prostoru Srbije - rekao je Kavazović.

 

Novoizabrani predsednik Mešihata rekao je da je ponosam što dužnost preuzima od Zukorlića.

 

- Ovde se danas desila demonstracija demokratije i jedinstva muslimana. Tu su bile delegacije iz Albanije, BiH, Makedonije, Hrvatske, sa Kosova, iz Crne Gore, iz Slovenije i iz većine evropskih država. Islamska zajednica je na pravom putu. Nastavićemo tamo gde smo stali - rekao je Dudić.

 

Zukorlić će nastaviti rad na poziciji sandžačkog muftije, a danas je rekao da će se još snažnije posvetiti Sandžaku.

 

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    19. februar 2014 | 20:43

    Svima karta u jednom pravcu za ankaru o trosku drzave....

  • Nenad

    19. februar 2014 | 21:49

    Hajde ti lepo spakuj kofere pa u Rusiju,kod predaka...

  • $$$$

    19. februar 2014 | 22:04

    Evo ja cu da ih posaljem !!! O svom trosku!!!! Brže je!!!@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA