Devojka koja je napisala umirući tvit i dalje je živa, oporavlja se u Kijevu!

Olesija Žukovskaja (21) postala je simbol tromesečnih protesta u Ukrajini protiv vlade Viktora Janukoviča. Nakon intervencije, tvitula je: "Živa sam. Hvala svima koji su se molili za mene i koji su me podržavali. U bolnici sam"

  • 14

Medicinska sestra iz Ukrajine koja je na Tviteru, nakon što je pogođena snajperom, ostavila poslednji tvit koji je glasio: "Ja umirem", danas se oporavlja u bolnici u Kijevu.

Olesija Žukovskaja (21) postala je simbol tromesečnih protesta u Ukrajini protiv vlade Viktora Janukoviča, ali i u borbi za približavanje zapadu i poboljšanju ljudskih prava.

- Borimo se za slobodu, za svoja prava, za demokratiju, slobodu govora... Borimo se za sve i za normalan život - rekla je Žukovskaja iz svog bolničkog kreveta.

Žukovskaja je prema prvim informacijama ubijena snajperskim hicem. U trenucima dok je šakom pokrivala ranu na vratu koja obilno krvarila, tvitnula je: Ja umirem.

Tvit je poslala iz ambulantnih kola, dok je bila na putu za bolnicu. Onda su joj doktori oduzeli telefon. Ubrzo nakon toga, Tviter je ekspodirao, a njen tvit imao je više od 6.000 retvitova. Nakon nekoliko sati tišine, iz bolnice se pojavila informacija da je ona ipak preživela.

Operisana i oporavlja se, a njeno stanje je stabilno. Nakon operacije, tvitula je: "Živa sam. Hvala svima koji su se molili za mene i koji su me podržavali. U bolnici sam".

Olesija je rođena u malom gradu na zapadu Ukrajine. Skoro od početka protesta volontirala je kao medicinska sestra. Spavala je u šatoru i svakodneno pomagala povređenim demonstrantima.

- Nisam član nijedne stranke, jednostavno sam došla da pomognem ljudima. Nisam mogla samo da sedim kod kuće i sve posmatram na televiziji - rekla je Žukovskaja.

(Telegraf.rs / Izvor: nypost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana

    22. februar 2014 | 11:19

    Tvituješ dok umireš?!?!?!? Beži bre!!!

  • Zoran

    22. februar 2014 | 11:34

    Drugi put nemoj da srljas dobro razmisli dali umires ili ne... Čuj umire i prva stvar što se setila je da pošalje tvit.. Hahaha koja glupastina

  • Miki

    22. februar 2014 | 11:24

    AHAHAHAHHAHAHAHA na kraju ce se zahvaljivati svetom Vitaliju jer da nije verovala u njega ne bi prezivela :D oooooooooo bozeeeeee na sta su sve ljudi spremni za malo paznje i novca jako tuzno kako pokusavaju da isceniraju nesto :D da nije tuzna zaista bi bila smesna :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA