Niču soliteri na Svetom Stefanu?

Kompleks bi bio podignut na državnoj imovini, a radi se o 126 apartmana, od kojih bi 66 bilo namenjeno prodaji

  • 2

Ukoliko dokument, koji je predložila vlada, usvoji crnogorski parlament, nići će kompleks zgrada od po 11 spratova na Svetom Stefanu i Miločeru, kojima gazduje grčki zakupac "Adrijatik propertis".

Kompleks koji vlada Crne Gore forsira, a koji je, kako se sumnja, dogovoren negde u Kuala Lumpuru nešto pre ustupanja u zakup singapurskom "Aman rizortu", koga su kasnije nasledili Grci, bio bi podignut na državnoj imovini.

Radi se o 126 apartmana, od kojih bi 66 bilo namenjeno prodaji. Sve bi se to gradilo oko hotela "Kraljičina plaža", jedinog iz "paketa zakupa" koji nije obnovljen već čami zaključan već sedmu zimu. Vreme zakupa po predlogu vlade treba da se poveća sa prvobitno određenih 30 na 42, a za Kraljičinu plažu na 90 godina. Visina kirije, smanjuje se za trećinu i iznosiće godišnje 1,2 miliona evra, pišu Novosti.

Iz vlade, koja nastoji da po svaku cenu udovolji Grcima, poručuju da aneks treba usvojiti, pošto bi u protivnom grčki partner mogao da tuži Crnu Goru pred Arbitražnim sudom u Londonu za iznos od oko 7.000.000 evra. Toliko je grčki partner, kako sam navodi, oštećen zbog kašnjenja obnove grada-hotela Sveti Stefan, koji je prouzrokovan problemima u vezi sa obnovom crkve Svetog Aleksandra Nevskog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA