Graničari odbili mito da puste Janukoviča iz Ukrajine!

Janukovičev privatni avion trebalo je da odleti sa aerodroma u Donjecku, ali nije imao uredne papire. Kada su službenici došli da pregledaju dokumentaciju, naišli su na naoružane ljude koji su im ponudili novac da avion hitno ode

  • 14

Ukrajinska granična služba tvrdi da su saradnici predsednika Viktora Janukoviča pokušali danas da podmite graničare da omoguće predsedniku da otputuje avionom iz zemlje, i da je on sprečen u toj nameri.

- Privatni avion trebalo je da odleti sa aerodroma u Donjecku, ali nije imao uredne papire. Kada su službenici došli da pregledaju dokumentaciju, naišli su na naoružane ljude koji su im ponudili novac da avion hitno ode - rekao je predstavnik granične službe Sergej Aštanov za AFP, dodajući da su graničari odbili ponudu.

Aštanov je rekao da je posle izvesnog vremena predsednik viđen kako je napustio aerodrom.

Prema njegovim rečima, nije bila poznata destinacija aviona. AFP je javio da ne može da dobije nezavisnu potvrdu izjave Aštanova.

Novi predsednik ukrajinske skupštine Aleksandar Turčinov izjavio je ranije da je Viktor Janukovič danas pokušao da se ukrca u avion za Rusiju, ali da je u tome sprečen, preneo je Bi Bi Si.

- Pokušao je da uđe u avion za Rusiju, ali su ga granični zvaničnici u tome sprečili - izjavio je za Interfaks Aleksandar Turčinov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA