LDP: Ukinuti zabranu zapošljavanja!

Kandidat LDP za gradonačelnika Željko Ožegović najavio je podnošenje inicijative za ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

  • 2

Željko Ožegović je, kako se navodi u saopštenju Gradskog odbora LDP Beograd, ispred Skupštine Srbije poručio da se odlukom o zabrani zapošljavanja mladima i obrazovanima šalje poruka da dve godine nemaju čemu da se nadaju.

- Dok se ovom odlukom vlasti dugoročno uništava perspektiva mladih, najvećeg potencijala Beograda i Srbije, bez ikakvih kriterijuma se nagrađuju oni koji su odgovorni za sliku zemlje kakva je danas - rekao je i dodao da će njegov najvažniji posao, kao gradonačelnika, biti da otvori nove perspektive za mlade.

Prema njegovim rečima, LDP bila je protiv donošenja zakona o zabrani zapošljavanja i upozoravala o posledicama. Ožegović je ocenio da mladi iz Srbije ne odlaze zato što ne vole Srbiju, već zato što ih neodgovorna politika tera.

Dodao je da je došlo vreme da se konačno stvore uslovi i kriterijumi za zaposlenje koji su jednaki za sve, da se razdvoji rad od nerada i znanje od neznanja, ali i da se donesu mere koje neće značiti da se čitavoj generaciji mladih poruči da svojoj zemlji nisu potrebni.

- Najvažniji cilj koji ću postaviti kao gradonačelnik Beograda biće isti kao i kada sam bio predsednik opštine Novi Beograd - da mladi ovde vide svoju šansu, sigurnost i budućnost. Na tom poslu sam radio onda kada sam pomogao da se na Novom Beogradu za kratko vreme otvori 50.000 novih radnih mesta. Taj posao ću raditi još brže i efikasnije kada pobedimo 16. marta - poručio je Ožegović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    26. februar 2014 | 13:54

    Tako je! Ovde kao da je nekom interes da otera mlade u inostanstvo i da se Srbija svede na 2 miliona stanovnika! No future for us!

  • Bojan

    26. februar 2014 | 13:55

    Ожежи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA