Crnogorci osumnjičeni za organizaciju ubistva Nikole Bojovića pušteni na slobodu

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je u sredu rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Šaranovića i Koljenšića, koje srpske vlasti sumnjiče da su organizovali ubistvo brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića

  • 2

Crnogorski državljani Slobodan Šaranović (74) i Ratko Koljenšić (36), koje srpske vlasti sumnjiče da su organizovali ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, pušteni su danas iz zatvora u Spužu nakon što im je ukinut ekstradicioni pritvor.

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je u sredu rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Šaranovića i Koljenšića, koje srpske vlasti sumnjiče da su organizovali ubistvo brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Viši sud u Podgorici je krajem januara doneo rešenje kojim je, kao neosnovan, odbijen zahtev za izručenje Šaranović i Koljenšić, po molbi za izručenje iz Srbije, u cilju njihovog krivičnog gonjenja po naredbi o sprovođenju istrage srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu "Slavija" u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

Crna Gora je 22. januara izručila Beogradu državljanina Srbije Sašu Cvetanovića (32), koji je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA