Svedok brani Jocu Amsterdama

Biznismen Milomir Joksimović - Miša Omega tvrdi da se njegov drug Sreten Jocić nije opirao hapšenju na rođendanskoj žurci i da su policajci iskakali iz šume i žbunja

  • 0

Policajci koji su hapsili Jocu Amsterdama na njegovoj rođendanskoj žurci, 25. oktobra 2007. godine, iskakali su iz šume i žbunja i pritisli su ga uz džip, izjavio je u nastavku suđenja Sretenu Jociću svedok odbrane i jedan od gostiju na slavlju, biznismen Milomir Joksimović, zvani Miša Omega.

Joksimović je u nastavku suđenja Jociću za opiranje prilikom hapšenja tvrdio da njegov dugodišnji prijatelj nije vređao policajce i nije se protivio da mu policajci stave lisice na ruke.

- Celo hapšenje mi je izgledalo kao izrežirana predstava. Jocić je svima nama rekao da policiji damo lične karte i da ne pravimo probleme - tvrdio je svedok.

Drugi upad specijalaca u restoran na Čukarici Joksimović je opisao kao "nasilno i neprijatno iskustvo za sve prisutne".

- Među gostima je bilo žena i dece, ali i starih ljudi, pa su svi negodovali zbog policijske brutalnosti. Policajci su imali oružje koje ja do tada nisam video, a video sam puno. Imao sam dozvolu za nošenje pištolja, ali tog dana ga nisam imao kod sebe - ispričao je Omega.

Ovaj svedok je na današnjem suđenju negirao da je Jociću učinio uslugu i kupio turističku agenciju "Kon-Tiki". On tvrdi da, iako Amsterdama poznaje 30 godina, nikada nije imao poslove sa njim.

Na današnjem suđenju nije se pojavila operska pevačica Tamara Nikezić. Ona je sudu poslala dopis da je sprečena da svedoči zbog pripreme doktorata na Muzičkoj akademiji.

(A. T.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA