BEKO: Od Stanije i Soraje ne može da se živi, one su na svim naslovnicama

- Kod nas od Stanije i Soraje ne možete da živite, oni su na naslovnim stranama svih novina. Svi znaju ko su Soraja i Stanija - prokomentarisao je Milan Beko naslovne strane medija u Srbiji

  • 2

Jeadan od najzanimljivih događaja na Biznis forumu na Kopaoniku je večernji panel na kome učestvuju neki od najvećih domaćih biznismena poput Milana Beka, koji je predstavljen kao predsednik kompanije Luka Beograd.

Beko je nakon najave odgovorio na pitanje: "Da li je Srbiji potrebna reindustrijalizacija ili ne"?

- To je kao da me pitate da li je bolje biti bogat ili siromašan. Reći ću bogat, lep ili ružan, lep, bogat ili ružan, bogat! To je banalizacija, i ovo mi ne služi da bi ironisao već da bih prikazao na koji način se govori o važnim stvarima. Mi o super važnim stvarima razgovaramo na jedan fantastičan način – objasnio je Beko.

Beko je istakao da je reindustrijalizacija u Srbiji potrebna i ne postoji ozbiljnija i važnija tema od nje.

- Ako hoćemo uspeh u reindustrijalizaciji, moramo da imamo strpljenje, što je vremenski horizont od najmanje 20 godina, a ne vreme trajanja jedne političke garniture od četiri godine. Mi u Srbiji smo amputirali sve ekonomske resurse kojima raspolažemo i tome smo dosta i sami doprineli. Da li možemo više od toga? Možemo, ali ako to odlučimo na duži period - ocenio je Beko.

On je naveo primer Kine koja svoje ekonomske ciljeve postavlja na duži vremenski period, a za rezultat ima sve više milijardera iako je komunistička zemlja.

Odgovarajući na pitanje o isplativosti investiranja u informatičko telekomunikacionu industriju (IT) Srbije, Beko je rekao da je ulaganje u IT sektor budućnost i najisplativija oblast ulaganja, u kojoj Srbija skoro uopšte ne participira.

Beko je u nastavku prokomentarisao naslovne strane novina u Srbiji.

- Kod nas od Stanije i Soraje ne možete da živite, oni su na naslovnim stranama svih novina. Da pitate za nekog glumca koji se ne pojavljuje tako često, niko ne bi znao ko je to, ali zato svi znaju ko su Soraja i Stanija. To je odnos prema važnim stvarima u Srbiji - zaključio je Beko, prenosi "Blic".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    6. mart 2014 | 08:12

    i Karleuše. Nad gradjanima se vrši strašna tortura od strane ovih jada koje se nude umesto pravih vrednosti u okviru programa sludjivanja svesti naroda.Da li su svbese šta im poželimo kad ih vidimo raspecene našpućene naduvane svaki svaki dan? Kakva je vlast koja ovo dozvoljava????????? Jedna od njih je našla za pravo i da vredja verska osećanje.Jako će se sve stranke začuditi rezultatima glasanja.Svih vas zajedno sa ovim raspečenima i natrćenima nam je preko glave.Dno mulj blato debilnost antiumetnost

  • nikola

    8. mart 2014 | 02:25

    Izludecu od ove stanije i soraje.Nisu one dzabe stalno po novinama i televizijama.Ko zna kako to one placaju.Verovatno u naturi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA