Evo kako svetski mediji komentarišu kredit UAE Srbiji

Novinske agencije prenele su vest da je u Abu Dabiju potpisan sporazum o kreditu Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbiji u vrednosti od jedne milijarde dolara, mahom ocenjujući da će taj zajam doprineti jačanju odnosa Emirata i Beograda

  • 5

Emirati su Srbiji odobrili kredit vredan milijardu dolara u cilju jačanja veza sa tom balkanskom državom, navela je agencija France presse, podsećajući na dosad najveće ulaganje UEA u Srbiji, udeo Etihada od 49 odsto u srpskom nacionalnom avioprevozniku Air Serbia.

Ovaj sporazum će doprineti jačanju saradnje i odnosa između UAE i Srbije, kao i podstaći privatni i javni sektor Emirata da potraži investicione prilike u Srbiji, preneo je AFP saopštenje Sekretarijata Abu Dabija za finansije.

Francuska agencija je podsetila da su prošle godine UAE i Srbija otvorile ambasade u Beogradu, odnosno Abu Dabiju, kao i da je, pored 49 odsto akcija Air Serbia, Etihadu dodeljen i petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom aviokompanijom.

Italijanska agencija ANSA je navela da će, u sklopu dogovora o zajmu od jedne milijarde dolara, 100 miliona dolara biti izdvojeno za poljoprivredu, od čega veći deo za sisteme navodnjavanja.

Pored podsećanja na ulaganja Emirata u kompaniju Air Serbia, ANSA je navela i da je sklopljen dogovor o finansiranju projekta "Beograd na vodi", koji će obuhvatati veliki trgovinski centar i Kulu Beograd, visoku više stotina metara.

Ljudi u Srbiji treba da znaju da nikada ništa ovako povoljno nismo dobili ni od koga, nijedan zajam koji bi bio ovako dobar i pod ovako povoljnim uslovima kao što je ovaj, prenela je ANSA izjavu vicepremijera Aleksandra Vučića sa sednice Vlade na kojoj je usvojen zaključak o prihvatanju zajma.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA