EKSPERTI ZA BALKAN: Vučić će težiti širokoj koaliciji!

Eksperti za Balkan smatraju da će lider SNS-a formirati koalicionu vladu, čak iako osvoji skupštinsku većinu

  • 14

Eksperti za Balkan danas su se u Beču složili da će lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, čak i ako osvoji većinu, najverovatnije formirati koalicionu vladu.

Na tribini "Srbija posle izbora", u organizaciji Instituta za Podunavlje i srednju Evropu (IDM), austrijski ekspert za Balkan Žarko Radulović ocenio je da će Vučić težiti vladi široke koalicije, "kako bi se što brže sprovelo što više".

On je podsetio da predstoji usvajanje brojnih reformskih zakona na putu ka EU, a takođe i promena Ustava.

Glavni i odgovorni urednik Medijske ustanove "Novi Austrijanci" kazao je da ne isključuje ni mogućnost tročlane koalicije u kojoj bi uz SNS bile Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića i Nova demokratska stranka Borisa Tadića.

Novinar Andrej Ivanji čak smatra da će Vučić svakako u vladu uvesti jednu tradicionalnu proevropsku snagu, na primer kroz Tadića kao šefa diplomatije.

Radulović je istakao da se za Vučića ne može reći da nije demokrata, dodajući da je "kanalisao" nezadovoljstvo srpskog stanovništva socijalnim stanjem.

- On se postavio na čelo neartikulisanog protestnog raspoloženja i tako ih neutralisao. Nakon parlamentarnih izbora će definitivno početi sprovođenje nepopularnih reformi - uveren je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    11. mart 2014 | 17:55

    Ako sa tadicem misli da pravi koalicije, moj glas nema

  • Dejan

    11. mart 2014 | 20:15

    Ne mogu da verujem da bi SPS mogao u novu vladu posle tolikih očiglednih lopovluka. Narode čovek iz najužeg rukovodstva SPS Bajatovic uzima sam sebi platu od 3200000 din.a Srbija gas je 40milijardi u gubitku, Galeniku su opustošili za kratko vreme više stotina miliona evra, Dunav osiguranje su opustošili pa sta još da bi ta zločinačka organizacija bila ugašena a ne i dalje da formira vladu. O vezama sa narko mafijom da i ne govorimo.

  • Moma K

    11. mart 2014 | 22:24

    Pa zasto uopste izlayimo na izbore da glasamo, ako ce ponovo da prave koaliciju sa istim ljudima koji su bili na vlast i pokrali drzavu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA