OTKRIVENA ZAGONETKA: Evo zašto zvone telefoni putnika nestalog aviona

Džef Kagan, specijalista za "mrežu" objasnio je da to što čujemo signal odlaznog poziva, zapravo ne znači da je nekome telefon u tom trenutku zazvonio, već da mreža traži broj koji će povezati sa pozivom

  • 7

Misterija nestalog aviona u Maleziji na trenutak je dobila sasvim druge dimenzije i ulila nadu porodicama nestalih putnika, kada se na kineskoj televiziji pojavio Biđan Lijangvi, brat jednog od njih, i demonstrirao da mobilni telefon njegovog brata zvoni.

Brata je pozvao uživo iz emisije, da bi gledaoci mogli da čuju da telefon nestalog putnika zvoni nekoliko puta, nakon čega je došlo do prekida veze.

Kako su i ostale porodice pokušale isto, tražili su objašnjenje od nadležnih da li to znači da su putnici živi, jer ako jesu, zašto ne odgovaraju na pozive.

Džef Kagan, specijalista za "mrežu" objasnio je da to što čujemo signal odlaznog poziva, zapravo ne znači da je nekome telefon u tom trenutku zazvonio, već da mreža traži broj koji će povezati sa pozivom. Ukoliko je pretraga neuspešna, dovodi do prekida u konekciji.

Malezijske vlasti proširile su potragu za nestalim Boingom 777 malezijske aviokompanije "Malejža erlajns" na Andamansko more, više stotina kilometara severoistočno od zone gde se do sada tragalo za letelicom, izjavio je danas jedan malezijski zvaničnik.

(Telegraf.rs / Izvor: Mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    12. mart 2014 | 10:42

    Ako je to tako znaci da mi dok nama u slusalici zvoni ne znaci da i njemu zvoni nego sve vreme mreza navodno trazi broj da ga poveze? A zasto onda ne zvoni i kad nije dostupan nego se odmah javi:korisnik nije trenutno dostupan zasto i onda ne trazi broj nego odmah prepozna da nije dostupan? Ja uvek kad zovem neki broj a dostupan je meni kad zazvoni i njemu zazvoni a kad je nedostupan onda ne zvoni nego je tisina i onda se javi govorni automat. Tako da nije tacno da dok zvoni mreza trazi broj nego pre nego sto zazvoni mreza trazi broj pa ako je dostupan onda zvoni a ako nije ukljuci se govorni automat!

  • Vrach

    12. mart 2014 | 11:41

    Ako je nekom iskljucen telefon onda ne razumem kako moze da zvoni, probao sam par puta iz inostranstva I unutar granica. Ovo objasnjenje po meni I ne pije bas neku vodu. Cudno

  • BgPetar

    12. mart 2014 | 11:43

    Kod nas telefoni ne funkcionisu tako tj. ako zvoni u dometu je,sta prica ovaj "strucnjak" ne znam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA