SRAMNA PONUDA ZAPADA: Putine priznaj Kosovo i daćemo ti Krim!

Zapad namerava da pred predsednika Rusije izađe sa jasnom ponudom. Dozvoliće mu da nakon nadgledanog referenduma na Krimu primi tu oblast u Rusku Federaciju, ali Putin zauzvrat mora da prizna nezavisnost Kosova

Trgovina! Zapadne zemlje spemne su da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu daju Krim, a od njega zauzvrat traže da prizna Kosovo, piše austrijski "Der Standard".

Kako navodi taj list, Zapadne diplomate nameravaju da pred predsednika Rusije izađu sa jasnom ponudom. Oni će mu dozvoliti da nakon nadgledanog referenduma na Krimu, koji se održava 16. marta, primi u sastav Ruske federacije tu ukrajinsku oblast.

S druge strane, Rusija mora da prizna Kosovo kao državu, odnosno da prihvati volju stanovnika takozvane države Kosovo za samoopredeljenjem.

Austrijski list navodi u daljem tekstu da je u današnjem svetu jedna stvar potpuno jasna: svako ko na pokazivanje moći reaguje pozivajući se na međunarodno pravo u startu je izgubio.

"Der Standard" napominje da je cilj Zapada da uspostavi stabilnost u Ukrajini, koja bi trebala da postane zapadno orijentisana zemlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip Todorovic

    12. mart 2014 | 19:21

    Nemoj brate putine,ne mogu ti Nista!!! Zivela Rusija i Srbija !!!

  • x

    12. mart 2014 | 21:20

    Bas ce Putin nekog da pita sta ce da uzme a sta ne!!! Zasto oni misle da mogu da ucenjuju Putina?

  • Srb.Rus

    12. mart 2014 | 19:21

    Putine nemoj sad da nas prodas bolje rat nego pakt :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA