Karate trener ponovo na optuženičkoj klupi zbog pogibije mališana!

Ovaj sud naložio je novo suđenje, uz obrazloženje da Viši sud nije jasno objasnio vezu između alkoholisanosti trenera Dalibora Topića i nesreće koju je izazvao kada se prevrnula prikolica u kojoj su bila deca koju je doveo na pripreme

  • 2
Apelacioni sud Foto: Marko Todorović

Karate trener Dalibor Topić, koji je u Višem sudu u Beogradu osuđen na tri i po godine zatvora zbog toga što je 7. jula 2011. godine pijan, sa 0,88 promila alkohola u krvi, kod Žagubice izazvao nesreću u kojoj je poginuo Aleksa Panča (13) a još 16 mališana povređeno, sešće ponovo na optuženičku klupu, pošto je tu presudu ukinuo Apelacioni sud.

Ovaj sud naložio je novo suđenje, uz obrazloženje da Viši sud nije jasno objasnio vezu između alkoholisanosti Topića i nesreće koju je izazvao kada se prevrnula prikolica u kojoj su bila deca koju je doveo na pripreme.

- Dalibor Topić je u stanju smanjene uračunljivosti, pod uticajem alkohola, doveo u opasnost živote dece tako što brzinu kretanja traktora nije prilagodio uslovima puta, pri čemu je upravljao traktorom sa neispravnim kočionim uređajem na prikolici. Zbog toga, prikolica u kojoj su bile 24 osobe različitog uzrasta, kretala se sa svakim pređenim metrom sve brže, sve dok se nije otkačila od traktora i prevrnula - navedeno je u presudi koju je osporio Apelacioni sud.

Nesreća se dogodila u blizini Žagubice, gde su deca iz KK Japan bila sa trenerom, Daliborom Topićem. Toga dana, poveo ih je na izlet, s kog ih je vraćao u traktorskoj prikolici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ORAO

    13. mart 2014 | 18:39

    Izuzetno bi bilo dobro kada bi mediji imali pravu i realnu sliku svega.Ovom coveku ne trebaju ni sudovi,ni osnovni,ni visi ni apelacioni.Njemu je najveca kazna samim tim cinom vec presudjena,i on sa time mora da se bori ceo zivot.Lupetanja po medijima i licitiranja situacije i kazne su jedno i nerealno,a stvarno stanje i cinjenice su drugo.Svi i tuze i sude a neznaju cinjenice.Nije slucajno sto 99 % dece koja su tamo bila i dalje trenira u istom klubu i ide sa istim covekom dalje kroz zivot,kao i da konstantno dolaze novi narastaji. Rei

  • Voja

    12. mart 2014 | 19:13

    Nadamo se da ce ovoga puta sud doneti pravednu presudu! Posle te tragedije, covek nastavio da radi i trenira po skolama, kao da se nista nije desilo!!! DOZIVOTNA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA