ŠTA SAD SLEDI: Evo kako će se Krim pripojiti Rusiji (FOTO)

Ako je verovati moskovskim političarima sve će biti obavljeno jako brzo, a tačno je poznata čak i procedura kako će se aneksija novostvorene države, do juče dela Ukrajine, obaviti

  • 18

Krim je svoje rekao, pošto je juče gromoglasno kazao DA otcepljenju od Ukrajine i pripajanju Ruskoj Federaciji, a sada je red na Kremlju da kaže svoje i da pokaže da je spreman da ustraje pred svim pretnjama koje stižu sa Zapada, što ekonomskih što latentno vojnih (pričamo, naravno, o gomilanju NATO avijacije na ruskim granicama, u baltičkim zemljama koje su članice ove vojne alijanse).

Nakon što je Vladimir Putin najavio da će poštovati volju građana Krima, te ignorisati zapadne lidere koji kažu da je plebiscit nelegalan jer su ruske snage okupirale regiju, i nakon što su poslednje ankete pokazale da "moskovski suveren" ima tročetvrtinsku podršku naroda koji ga je izabrao a u pogledu ukrajinske krize, ostaje da se vidi kako će tačno, zakonski, sve biti izvedeno.

Pod pretpostavkom da ni do kakve vojne intervencije Ukrajine i zemalja Severnoatlantske alijanse neće doći, te da će "ruski medved" na miru moći u svoju "pećinu" da dovede "krimsko meče", hajde da pogledamo kako će se to tačno izvesti.

Zvaničnici Dume kažu da će crnomorsko poluostrvo moći da postane deo njihove države po trenutno važećim zakonima, konkretno na osnovu akta pod nazivom "O procedurama pripajanja u Rusku Federaciju i edukaciji novih subjekata Ruske Federacije", koji je izglasan još 2001. godine.

Prvo Krim treba da službeno zatraži od Rusije da postane njen član; ovaj zahtev će biti prosleđen lično Vladimiru Putinu. Ako ga on odobri, zahtev će biti poslat gornjem i donjem domu parlamenta na razmatranje, koji će početi da rade na sporazumu koji će biti potpisan između Rusije i nove države.

Pod ovim sporazumom, prelazni period bi mogao da bude postavljen za novog subjekta pre pune integracije u ruski ekonomski, finansijski, kreditni i pravni sistem.

Nakon potpisivanja sporazuma, Ustavni sud Ruske Federacije moraće da ga verifikuje, posle čega sledi glasanje u oba doma parlamenta, Dumi i Federalnom Savetu.

- Ne verujem da će biti bilo kakvog odlaganja što se tiče ovog pitanja, ni u Državnoj Dumi ni u Federalnom Savetu. Spremni smo da izglasamo sve zakonske odluke u najbržem mogućem roku - rekao je zamenik portparola gornjem doma Ilja Umakanov.

(V. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Русија

    17. mart 2014 | 19:12

    Zivela Rusia

  • alexa

    17. mart 2014 | 19:41

    Opa slika govori vise od hiljadu reci:-) ovaj meda mi se svidja brani svoje mece;-) a ova demokratska hijena ili stakor sta li je vec nikako izgleda demonski

  • 250 mm

    17. mart 2014 | 19:30

    Putine Srbine!!! Satri spali bandu osvajacku!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA