SVETSKA PREMIJERA U BEOGRADU: Vladimir Veličković na velikom platnu!

Film koji prikazuje život Vladimira Veličkovića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara koji je dobar deo svoje karijere ostvario u Francuskoj biće premijerno prikazan u subotu, 22. marta u Domu Omladine. Ulaz je u sklopu akcije Doma omladine "50 poklona za 50 godina", besplatan

  • 0

U okviru festivala "Dani Frankofonije", biće održana ekskluzivna srpska i svetska premijera filma "Vladimir Veličković, izbor crnog", u subotu, 22. marta od 17.00 časova u bioskopu Doma Omladine Beograda.

Film francuskog reditelja, Fransoa Katonea analizira poetiku jednog od naših najpriznatijih i najpoznatijih umetnika u inostranstvu.

Za 52 minuta, koliko film traje, prikazan je Veličkovićev rad na umetničkom delu, tokom kojeg publici otkriva svoju filozofiju, umetničke svetonazore, uticaje, nepoznate detalje iz svog života, planove...

Ulaz za premijeru je besplatan, u sklopu akcije "50 poklona za 50 godina", koju Dom Omladine Beograda realizuje tokom čitave godine zbog svog značajnog jubileja.

Vladimir Veličković spada u red naših najznačajnijih likovnih umetnika koji je veliki deo svoje karijere ostvario u Francuskoj. Za svoj rad dobio je mnogobrojna priznanja, njegovi radovi se nalaze u najznačajnijim svetskim galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama.

Veličković je nosilac Francuske legije časti za umetnost a bio je i profesor na prestižnoj L’Ecole nationale superieure des beaux-arts u Parizu.

Podsećamo da će filmska revija "Dani Frankofonije", koja ove godine doživljava svoje peto izdanje, biti održana od 21. marta do 24. marta.

Pored ove svetske premijere, publika će po ceni od 150 dinara za projekciju imati priliku da pogleda poslednja dela iz kinematografije frankofonih zemalja, kao nekoliko filmskih klasika koji će mnogima biti neprocenjivo otkriće.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA