DA SE NE ZABORAVI: Veliki skup radio-amatera povodom bombardovanja Srbije 1999. godine

"Savez radio-amatera Srbije" će u ponedeljak 24. marta, povodom 15 godina od početka bombardovanja naše zemlje i podizanja "Radio-mreže za opasnost", organizovati skup radio-amatera na svim radio-amaterskim frekvencijama

  • 12

U ponedeljak 24. marta u 19:55 časova, "Savez radio-amatera Srbije" organizuje veliki radio-sked, skup radio-amatera na svim radio-amaterskim frekvencijama, pod sloganom "Da se ne zaboravi", a povodom 15 godina od početka bombardovanja naše zemlje i podizanja "Radio-mreze za opasnost".

Kroz 79 dana bombardovanja, radio-amateri su 24 sata dnevno, informisali, javljali i obaveštavali građane, službe spasavanja i medije o dešavanjima na nebu i time doprineli spasavanju i zastiti ljudskih života i materijalnih dobara.

Na radio-skedu će glavna stanica, pod specijalnim pozivnim radio-amaterskim znakom YU0SRJ, tačno u 19:55 časova pročitati poseban tekst povodom ove godišnjice. Očekuje se prijavljivanje na hiljade radio-amatera Srbije koji će svojim učešćem pokazati spremnost da pomognu svom narodu i državi uvek kada je potrebno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    20. mart 2014 | 21:24

    Veliki ljudi, hrabri radioamateri!

  • Ferguson 549

    20. mart 2014 | 19:59

    Radio amater mi je neostvarena zelja.pozdrav svim radio amaterima

  • Bosanc

    20. mart 2014 | 20:46

    Svaka cast za ovu vijest. Kod nas smo jako puno ucinili u toku napada na BiH ali amatere su svi zaporavili! 73

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA