NOVO OTKRIĆE: Malezijski avion prenosio zapaljiv materijal

Poslednja informacija koja je objavljena na konferenciji za štampu jeste da je avion nosio litijum-jonske baterije, koje mogu da budu nestabilne na velikim visinama

  • 4

Potraga za nestalim malezijskim avonom se nastavlja, a za sada nema ni traga od delova koje je navodno snimio satelit pre nekoliko dana. U međuvremenu, nove činjenice izlaze na videlo.

Poslednja informacija koja je objavljena na konferenciji za štampu jeste da je avion nosio litijum-jonske baterije, koje mogu da budu nestabilne na velikim visinama.

Ona je lako mogla da se zapali, navedeno je na konferenciji za novinare.

Putnicima nije dozvoljeno da nose sa sobom istrošene litijum-jonske baterije, niti da je imaju u prtljagu koji predaju. Ta restrikcija postoji od 1. januara 2008. godine. Baterije koje su zabranjene na letu su sve one koje imaju ikakvog traga litijuma u sebi.

Prenos ovih baterija je dozvoljena, ali pod određenim uslovima. One ne smeju da budu korišćene i moraju da budu zapakovane u originalno pakovanje.

Novih saznanja o nestalom avionu nema. Avioni i dalje pretražuju deo okeana gde je satelit snimio nešto što bi moglo da bude olupina aviona.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    21. mart 2014 | 21:50

    Ovo su igre bez granica,..sutra će verovatno objaviti da su imali i kerozin u avionu koji je zapaljiv, pošto motori rade na vazduh,...ovo je ruganje žrtvama,.

  • Ljuti Četnik

    21. mart 2014 | 16:35

    Na slici gore je baterija za Nokiu, ove starije modele, imao sam tu bateriju pre 10 god :)

  • 123

    22. mart 2014 | 10:22

    Od prdeza se raspao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA