PONOS BEOGRADA: Mali Džoni dobio nagradu za herojsko delo!

Nikola Džoni Ranković dobitnik je nagrade za herojsko delo u 2013.godini jer je održao dobrotvorni rok koncert na svoj rođendan, gde je skupio oko 15.000 evra za operaciju i lečenje Lane Nikolić

  • 1

Nagrada grada Beograda za herojsko delo u 2013. godini pripala je Nikoli Rankoviću za dobrotvorni rok koncert koji je uz pomoć prijatelja organizovao na svoj rođendan, 30. novembra 2013, gde je sakupio oko 15.000 evra za operaciju i lečenje šestogodišnje Lane Nikolić.

 

Zahvaljujući Nikoli, ali i drugim ljudima dobre volje, Lana je operisana u Rimu i uspešno se oporavlja.

 

Dobitnik Nagrade grada Beograda za književnost i prevodno stvaralaštvo je akademik Milosav Tešić, za knjigu „Vetrovo polje”.

 

Za pozorišno stvaralaštvo nagrađen je Nebojša Dugalić, za ulogu Roberta u predstavi „Izdaja Harolda Pintera”. Za film i radio-televizijsko stvaralaštvo nagradu su dobili Nikola Majdak i Ana Nedeljković, za režiju animiranog filma „Rabbitland”.

 

 

Za likovno i primenjeno stvaralaštvo vizuelne i proširene medije nagradu je dobio Vladimir Veličković. Za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo nagrađen je Ivan Jevtić, a za društvene i humanističke nauke Slobodan Žunjić.

 

Za prirodne i tehničke nauke nagrađeni su dr Milovan Šuvakov i dr Veljko Dmitrašinović. Nagrada za pronalazaštvo nije dodeljena. Za arhitekturu i urbanizam nagradu je osvojio diplomirani inženjer arhitekture Milan Vujović.

 

Nagradu za poljoprivredu dobio je Slobodan Simić iz Vranića, a nagrada za novinarstvo pripala je Aleksandru Dikliću, za serijal „Beograd, večiti grad” i Vesna Nestorović, za TV emisiju „Upoznajte nas bolje”. Za medicinu je nagrađena grupa autora, 152 člana katedre za hirurgiju sa anesteziologijom Medicinskog faklulteta.

 

Nagrada za sport pripala je Emiru Bekriću, za osvajanje bronzane medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Moskvi.

 

 

Za obrazovanje je nagrađena grupa autora – dr Ljiljana Abramović Savić, magistar Violeta Nestorov i magistar Stevan Nestorov.  Za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada nagrađen je akademik Dragoljub R. Živojinović.

 

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad pripalo je Ljubiši Jovanoviću, Ivani Stefanović i Petru Popoviću, za organizaciju prvog festivala klasične muzike.

 

Dobitnik nagrade za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke je dr Dragan Hrnčić, a u oblasti umetnosti ansambl inkluzivne predstave Đorđe Golubović i Igor Despotović, Dušan Lazić, Jovana Lazić, Anastazija Lizdek Aleksandra Lizdek, Nemanja Mitić, Jelena Mišković i Mihajlo Riđevac.

 

 

Nagrada „Svetislav Stojanović” pripala je vatrogascu komandiru Odeljenja u Vatraogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara Bojanu Stanisavljeviću i to za iskazanu stručnost i hrabrost u spasavanju devojčice koja je zatečena u stanu gde je izbio požar. Nagrađena je i vatrogasna jedinica, Vatrogasno-spasilačka četa Lazarevac.

 

Nagrade grada Beograda biće dodeljene 17. aprila.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA