Za tri dana rezultati o uzrocima stomačnih tegoba kod đaka

Tokom jučerašnjeg dana 14 mališana iz Osnovne škole "Stevan Sremac" u Borči žalilo se na stomačne tegobe i zbrinuti su u Institutu za majku i dete, Dečjoj bolnici "Olga Dedijer" i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

  • 0

Za tri dana biće poznati rezultati i znaće se šta je izazvalo stomačne tegoba kod dece u Osnovnoj školi "Stevan Sremac" u Borči, rečeno je Tanjugu u Gradskom zavodu za javno zdravlje koji je radio uzorkovanje namirnica.

Tokom jučerašnjeg dana 14 mališana iz te osnovne škole žalilo se na stomačne tegobe i zbrinuti su u Institutu za majku i dete, Dečjoj bolnici "Olga Dedijer" i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Nakon ukazane pomoći neki su juče, a neki danas otpušteni kući.

Na teren su tokom jučerašnjeg dana izašli sanitarni inspektori i doneli rešenje o privremenoj zabrani rada iznajmljenog objekta koji se nalazi u školi - pekare za koju se sumnja da je izvor zaraze.

Inspektori su obišli i privatne objekte brze hrane u okolini škole kako bi ispitali njihovo sanitarno-higijensko stanje tih objekata i izvršili nadzor nad zaposlenim licima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA