Suspendovani lekari koji su optuženi da nisu pomogli dečaku kog su udarila kola

Dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ "Novi Beograd“, doneo je odluku da do daljeg suspenduje dvoje lekara koji su juče bili u smeni. Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog nemilog događaja

  • 36

Povodom vesti da su lekari Doma zdravlja „Novi Beograd“ odbili da pruže pomoć dečaku koga je juče udario automobil u Ulici Goce Delčeva, dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ "Novi Beograd" navodi da će ispitati slučaj, a dok se ne utvrde svi detalji dvoje lekara koji su juče bili u smeni biće suspendovani.

- Apsolutno su neistinite tvrdnje iznete u medijima da su lekari uskratili pomoć povređenom detetu. Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja "Novi Beograd“. Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće – kaže dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ "Novi Beograd".

On dodaje da će lekari pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću dati izjave o navedenom slučaju, a dok se ceo slučaj ne ispita oni će biti pod suspenzijom.

Direktor je doneo odluku da do daljeg suspenduje dvoje lekara koji su juče bili u smeni. Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog nemilog događaja.

On apeluje na medije "da profesionalno pristupe izveštavanju, posebno kod ovako osetljivih tema i uzdrže se od senzacionalističkog pristupa i teških kleveta kojima se lekari optužuju za nesavestan rad i kršenje Hipokratove zakletve, bez prethodne provere svih činjenica."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    1. maj 2014 | 21:22

    Суспензија док се не смири ситуација, а после унапређење. Не заваравајте се да ће бити санкционисани.

  • Vaspitana

    1. maj 2014 | 18:04

    Zivim u blizini navedenog Doma zdravlja i apsolutno verujem zeni koja ih je prijavila, jer sam imala lose iskustvo sa njihovim lekarima I sestrama ,obzirom da sam obigravala ordinacije da me previju I nisu hteli. Tamo je rasulo I nedisciplina. Na kraju sam otisla u privatnu ordinaciju. Od tada vise ne ulazim u taj Dom zdravlja i prebacila sam karton na drugo mesto. Tesko da ce tu neko odgovarati, jer stite jedan drugog, a pacijenti ispastaju.

  • ista situacija neke 2005

    1. maj 2014 | 17:47

    Devojka je imala epi napad, pruzila sam joj prvu pomoc i otrcala do ambulante u Koste Glavinica po pomoc- a dobila odgovor " nismo nadlezni, pozovite Hitnu pomoc". Trebala sam pfmah pozvati novinare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA