TELEGRAF U UKLETOM OBRENOVCU: Evo šta je ostalo od grada! (FOTO) (VIDEO)

Prošetali smo ulicama potopljenog Obrenovca, prizori koje smo zatekli zaista su uznemirujući, ali volja i rad spasioca i komunalnih službi bude nadu da će ovaj grad ponovo sijati starim sjajem

  • 20
Obrenovac posle poplave Foto: Marko Todorović

OBRENOVAC - MESTO TUGE! Ovu beogradsku opštinu najžešće je pogodilo nevreme i poplave, a gotovo svi stanovnici su evakuisani. Prema prvim podacima koje je izneo premijer Srbije Aleksandar Vučić, najmanje 13 osoba je stradalo, dok se strahuje da je taj broj daleko veći!

Telegraf.rs je prvi, zajedno s pripadnicima Žandarmerije i spasiocima iz Makedonije i Crne Gore, prošetao ulicama i zatekao jeziv prizor.

Kao u najgorim horor filmovima, grad je pust, zatekli smo ostavljene automobile, otvorene stanove, smeća na tone, a gradom se širi neprijatan miris, što od trule hrane, uginulih životinja i ko zna još čega.

Žandarmerija čuva napuštene stanove od eventualnih pokušaja pljačke, a svuda se mogu videti spasioci, komunalne službe koji dananonoćno i mukotrpno rade kako bi ovom gradu vratili stari sjaj!

Đorđe Đukić, komandant Vojske Crne Gore, kaže za naš portal da su se on i njegove kolege rado odazvale da "priteknu u pomoć bratskoj Srbiji".

- Ništa nam nije teško, radimo punom parom, sve ćemo srediti i gradu vratiti stari sjaj. Uvek smo rado pomogli Srbiji, pa tako je i sada - kaže ovaj spasilac iz Podgorice.

Očekuju se prve procene štete, ali se još uvek ne dozvoljava povratak svima, jer sanitarne službe moraju da očiste teren i da izvrše dezinfekciju.

Pogledajte kako danas izgleda Obrenovac, tri dana nakon katastrofalnih poplava:

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    19. maj 2014 | 19:53

    idem u gimnaziju u podgorici i danas smo sakupljali vodu i hranu za pomoć srbiji i bih. ja sam poslala 5 poruka pomoći. nadam se da ćete uspjeti da se izborite sa ovim. puno sreće i ljubavi iz podgorice ♥♥♥♥♥♥♥♥

  • Ator

    19. maj 2014 | 19:45

    Obrenovac nije ukleti grad .to je grad pogadjen elementarnom nesrecom (poplavom).to je grad feniks''dicice se iz blata I vode,bice lepsi I bolji nego sto je bio sada.verujem u bolje.kada dotaknes dno 'nema dalje ,samo na vrh'

  • Jelena G.

    19. maj 2014 | 19:39

    Nije grad uklet nego je narod proklet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA