Želite da kupite direktorska kola za 12.000 dinara, a budete humani? Evo kako! (FOTO)

Već od četvrtka, 29. maja, svakog dana od 10.00 do 15.00 časova građani će moći da razgledaju vozila u kojima su se do nedavno vozili direktori i službenici javnih preduzeća. U ponudi je 263 vozila - od najskupljeg "reno latitude" koji košta nešto više od dva miliona dinara do "juga" koji se može nabaviti za 12.000 dinara

  • 3

Od ranog jutra na placu Parking servisa na Novom Beogradu (Antifašističke borbe 2) gužva. Nailazimo na tiskanje među 263 izložena službena vozila i vođenje ozbiljnih razgovora o kubikaži, gumama, cenama...

I ekipa Telegrafa pridružila se pre svega kolegama, a onda i nekolicini građana koji su iz "svojih izvora" saznali da će uskoro, baš na ovom mestu, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić najaviti licitaciju vozila javnih preduzeća koja će biti stavljena na prodaju, a od čije će kupovine sredstva otići u Humanitarni fond Grada Beograda za zbrinjavanje i sanaciju poplavljenih područja.

- Utvrdili smo da su od 908 automobila, skoro 30 odsto (263) njih - višak. Ona ne mogu više biti korišćena 24 sata bez kontrole. Moramo biti mnogo racionalniji. U tom smislu, ovi automobili će biti ponuđeni na prodaju sledeće subote, a od sutra će svi zainteresovani građani i potencijalni kupci moći da vide vozila na Parking servisu pored Buvlje pijace - rekao je Mali novinarima, dodajući da je knjigovodstvena vrednost automobila oko 60 miliona dinara i da je čitava ova akcija zapravo samo jedna od mera racionalizacije troškova i primer kako će se Gradska uprava ubuduće ponašati.

- Novac želimo da trošimo racionalno, a da se ne rasipamo luksuzom, pogotovo u ovim teškim uslovima u kojima je naša zemlja i naš grad. Mislim da je ovo dobar primer kako možemo da pokažemo da želimo u potpunosti da promenimo način na koji se ponašamo, način na koji Gradska uprava funkcioniše. Nećemo trošiti novac na luksuzne automobile kakvih na ovom parkingu ima, sa automatskim menjačima i motorima od 5.700 kubika čija registracija košta i do 270.000 dinara godišnje - objasnio je gradonačelnik.

Već od četvrtka, 29. maja, svakog dana od 10.00 do 15.00 časova građani će moći da razgledaju vozila u kojima su se do nedavno vozili direktori i službenici: Beogradskog vodovoda i kanalizacije, JKP Beogradske elektrane, Beograd-puta, Parking servisa, Gradske čistoće, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kao i preduzeća: GSP Beograd, Pogrebne usluge, Veterina Beograd, Gradske pijace, Gradsko stambeno, Beogradvode, Ada Ciganlija, Javno osvetljenje, Zelenilo Beograd, Elektroizgradnja, Infostan, Turistička organizacija Beograda, Gradski centar za fizičku kulturu.

U hodu saznajemo da je najskuplje izloženo vozilo marke "reno latitude" "Gradskog stambenog" preduzeća iz 2011. godine za koje će morati da se izdvoji najmanje 2.320.000 dinara uz depozit od 464.000 dinara. Odmah iza njega je "škoda" iz 2011. godine JKP "Pogrebne usluge" čija je početna cena 1.270.958 dinara uz depozit od 254.191 dinara.

Najmanju početnu cenu ima "jugo"iz 2001. godine preduzeća "Beogradske elektrane" - 12.000 dinara (uz depozit 2.400 dinara). Za 18.000 dinara mogu se naći slična vozila iz drugih preduzeća.

Razgledanje i odmeravanje četvorotočkaša trajaće do 5. juna, da bi nakon registracije učesnika 6. juna u Sava Centru (sala aneks 1/B, u prizemlju objekta A) pošto ispune obrazac na sajtu Grada Beograda bilo održano - javno nadmetanje.

Ono će se odigrati 7. juna u 08.30 časova u Sava Centru u Amfiteatru (prizemlje objekta B).

- Ja sam svoja kola već odmerio uzduž i popreko - u poverenju nam priča prodavac iz Beograda Radomir Jovanović (45) pokazujući nam "golf" iz 1991. godine preduzeća "Beograd-put" na kojem stoji nalepnica sa specifikacijama i cenom od 50.000 dinara-

- `Oću, vala, da se vozim u direktorskim kolima, pa to ti je! - odmahujući rukom poentira ovaj Beograđanin, ostavljajući nas ne bi li još jednom bolje pogledao zadnje gume na svom budućem autu.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    28. maj 2014 | 14:44

    Да ли су кола редовно сервисирана, ако јесу треба да имају налепницу.

  • veca

    28. maj 2014 | 17:18

    Nigde nema EPS-a,a da oni su postedjeni u njihov vozni park niko nesme da dirne kao ni u samu instituciju oni su nedodirljivi...

  • LUKA

    29. maj 2014 | 10:44

    od kad je jugo direktorski auto to mi nije jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA