TAJNE I KONTROVERZE: Noć muzeja je ponovo bila fantastična (FOTO)

U Beogradu je najveće interesovanje izazvala Meštrovićeva maketa Vidovdanskog hrama zbog koje su posetioci u Belom dvoru, u kome je bila izložena, strpljivo čekali u redu u želji da vide ovo kontroverzno delo koje do sada nije viđeno

  • 0

U 43 grada i mesta u Srbiji, na 63 lokacije u Beogradu i 45 mesta u Novom Sadu, održana je 11. Noć muzeja, manifestacija koja je kao i prethodnih godina privukla brojne posetioce, saopštio je danas organizator.

 

Od 18 časova do dva sata iza ponoći brojni ljubitelja muzeja proveli su još jedno nezaboravno druženje u svojim omiljenim umetničkim kućama, na trgovima i ulicama.

 

U Beogradu je najveće interesovanje izazvala Meštrovićeva maketa Vidovdanskog hrama zbog koje su posetioci u Belom dvoru, u kome je bila izložena, strpljivo čekali u redu u želji da vide ovo kontroverzno delo koje do sada nije viđeno.

 

 

Prava "poslastica" za posetioce Noći muzeja bila je izložba originalne scenografije sa snimanja filma "Maratonci trče počasni krug" u muzeju Jugoslovenske kinoteke u okviru koje je nova postavka predstave odigrala jednu scenu iz ovog legendarnog filma.

 

Vođene ture u Muzeju na otvorenom, Novom groblju, bile su atrakcija 11. Noći muzeja dok su Tajnu lokaciju, Hamam kneginje Ljubice ali i ekskluzivnu lokaciju, Legat Milorada Pavića videli najverniji ljubitelji Noći muzeja.

 

Posetioci Noći muzeja i zaposleni u institucijama kulture i ove večeri su mislili na ugrožene stanovnike Srbije čiji su domovi nastradali u nedavnim poplavama. U Narodnoj biblioteci Srbije i Medija centru "Odbrana“ prikupljane knjige za poplavljenu biblioteku "Vladan Aksentijević“ iz Obrenovca a posetioci Rimskog bunara ostavljali su novčane priloge.

 

 

U Domu omladine Beograda prikupljana je pomoć u vidu igračaka za vrtiće "Dečja radost“ iz Svilajnca i "Bambi“ i "Kolibri“ iz Paraćina.

 

Najposećeniji programi u Novom Sadu bile su izložbe o ruskoj emigraciji u Muzeju Vojvodine, “Breda Beban: Nazovimo to ljubav” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i izložba pejzaža iz Titove zbirke u Galeriji Matice srpske.

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA