SRAMOTA: Zbog rupe na Brankovom mostu, pešaci ne mogu da prođu već 2 godine! (FOTO)

Od leta prošle godine na jednoj strani Brankovog mosta nalazi se rupa, zbog koje ne može da se prođe tuda. Ove godine situacija je još gora, s obzirom da se rupa povećala. Pešaci koji tuda krenu, moraju da idu kolovozom i time ugrožavaju svoje živote

  • 7

Ukoliko volite šetnju i uživanje u prelepim prizorima Beograda, sigurno ste barem jednom odlučili da se prošetate Brankovim mostom. Može se reći da je sa obe strane prizor od kojeg zastaje dah.

Ako ste krenuli od Ušča ka centru grada, sa desna vas čeka prelepa Sava, nekoliko pecaroša kraj obale i velelepne zgrade koje odišu duhom starog, ali i novog, modernog doba. Međutim, sa desne strane ne možete proći.

Pri ulasku na sam most, izvode se radovi koji traju oko dve godine. Do radova je došlo zbog pucanja asfalta, usled čega se stvorila velika rupa, koja se konstantno širi.

Deo za pešake je ograđen i tuda se ne može proći. Jedina opcija koja je moguća jeste da čovek zaobiđe veliku ogradu ili "pređe na drugu stranu", kako piše na znaku kojim se saopšava da su radovi u toku.

I sam znak koji obaveštava građane da bi trebalo preći ulicu, potpuno se iskrivio, pa sada umesto da pokazuje ka suprotnoj strani mosta, strelica je uperena u ogradu i Savu.

Rupa koja se povećava i na kojoj se izvode radovi, predstavlja sve veći probem, kako za saobraćaj, tako i za ljude, koji često moraju prelaziti na drugu stranu ulice i tako dovoditi u opasnost sebe i vozače.

Ovaj problem ne traje mesec, dva, već skoro dve godine. Građani su jako nezadovoljni i prema rečima nekih od njih, sramota je što je jedan od najlepših mostova u Beogradu zapušten.

Mlada devojka, H. J. koja svakodnevno prolazi ovim putem ispričala je za Telegraf kako ona gleda na ovaj problem.

- Od leta prošle godine sa leve strane Brankovog mosta u pravcu ka Novom Beogradu nalazi se rupa, zbog koje ne može da se prođe tom stranom. Ove godine situacija je još gora, s obzirom da se rupa povećala i ogromna je. Pešaci koji krenu tom stranom moraju da idu kolovozom i time ugrožavaju svoje živote, jer ne postoji drugi način.

Iako se građani svakodnevno susreću sa ovom situacijom, čini se da se na njenom poboljšavanju ne radi. Kada smo stupili u kontakt sa preduzećem Beograd put, nismo dobili nikakav odgovor na pitanje kada će se rad završiti.

Do tada i nama i sugrađanima jedino što ostaje je da čekamo.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA