TELEGRAF SAZNAJE: Bajkeri ponovo blokirali auto-put!

Nezadovoljna ignorisanjem zahteva, grupa bajkera je ponovo organizovala protest i trenutno se nalazi na pumpi odmah posle naplatne rampe, odakle planira da polako krene ka Batočini

  • 90

Pre nepune dve nedelje, oko 200 bajkera blokiralo je Šimanovce u znak protesta zbog poskupljenja osiguranja i visokih cena putarina i tako izazvali duge kolone na prelazu. Danas se protest nastavlja, samo što su se ovoga puta okupili na auto-putu Beograd-Niš.

Grupa od 30 motorista, trenutno se nalazi na pumpi odmah posle naplatne rampe, odakle planira da krene ka Batočini.

Vozači trenutno čekaju "pojačanje" koje bi trebalo da stigne svakog trenutka, nakon čega će krenuti u laganu protestnu vožnju. Za njima će ići policija, a oni naglašavaju da će voziti polako, što može da izazove zastoj i usporeno kretanje saobraćaja.

Đurić Dragan iz Radio Bajka naveo je za Telegraf da se njihovi zahtevi protiv poskupljenja osiguranja motornih vozila nisu uzeli u obzir i da nije bilo nikakvog odgovora.

- Mi na naše apele nismo dobili nikakve odgovore i svi su ostali nemi. Nastavićemo sa ovakvim potezima dokle god bude potrebno, jer se nešto definitivno mora promeniti, u što kraćem roku. Već je prošlo skoro dve nedelje, a mi smo ostali na istom - objasnio je on.

Dragan podseća da su su motociklisti u Srbiji u nezavidnom položaju i da plačaju cene putarina kao i automobili i kombiji, dok je bezbednost motociklista na nezavidnom nivou.

Podsećamo, motoristi su prošli put napravili potpuni haos, plaćajući putarinu sitnim novcem na naplatnoj rampi.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    19. jul 2014 | 13:05

    Браво, то је борба ! Камо лепе среће да се за сваку неправду слично уради

  • Bond

    19. jul 2014 | 13:02

    Ako su blokirali. Bravo momci

  • SANCO

    19. jul 2014 | 14:36

    IMA PONESTO I DA SE NAUCI OD OVIH BAJKERA, ONI BAR NE SEDE I NE KUKAJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA