PRAJD IZ UGLA ŠETAČA: Ovako smo se "drugarica" i ja ljubile dok su crkvena zvona zvonila! (FOTO)

Ovogodišnji Prajd prošao je bez incidenata, učesnici ove manifestacije su završili svoju šetnju nakon čega je usledila žurka ispred Skupštine grada. Ovom prilikom, okupljenim pripadnicima LGBT populacije obratio se poznati gej-aktivista i jedan od organizatora, Boban Stojanović koji je ovom prilikom "filmski" poljubio svog partnera uz rečenicu: "Da vam pokažemo da to nije ništa strašno!"

  • 63

Povoka pripadnika Prajda koja broji 3000 ljudi, krenula je oko 12 časova iz ulice Kneza Miloša gde su se učesnici ove manifestacije prethodno okupljali. Kolona je krenula uz muziku i zvuke pištaljki u pravcu Skupštine grada gde je planirano da bude održana žurka i performans zatvaranje ovogodišnjeg Prajda.

Parada ponosa održana je u najboljem redu i bez većih incidenata osim što je postojala konstantna tenzija i koškanje između opripadnika ekstremno desničarskih grupa, navijača i obezbeđenja. Učesnici Prajda odali su počast svim žrtvama nasilja u Srbiji kada su se začula crkvena zvona.

- Najromantičnije mi je bilo kada sam poljubila svoju devojku kada su se čula crkvena zvona - kaže za Telegraf jedna od učesnica koja je želela da ostane anonimna.

Kolona LGBT pripadnika prošla je isplaniranom trasom uz pozdravljanje mnogobrojnih građana koji su gledali sa prozora kretanje povorke.

Sporadični incidenti su se dešavali samo na obodima beogradskog Prajda, a na ulicama Beograda su se mogli čuti muzika, zvuci pištaljki i helikopter koji je neprestano kružio iznad dela grada kojim su se kretali pripadnici LGBT populacije.

Učesnici Prajda su stigli do Skupštine grada bez incidenata gde je postavljeno ozvučenje i gde se čeka poičetak žurke. Okupljeni su bili vidno veseli ističući razne transparente, posebno onaj na kojem piše "Dogodine u Jagodini", najavljujući da će Jagodina biti sledeći grad u kojem će se održati ovakva manifestacija.

Na govornici ispred Skupštine, okupljenim učesnicima Prajda, obratio se poznati gej-aktivista i jedan od organizatora Boban Stojanović koji je ovom prilikom "filmski" poljubio svog partnera uz rečenicu: "Da vam pokažemo da to nije ništa strašno!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neotesani

    28. septembar 2014 | 21:04

    OČE NAŠ,KOJI SI NA NEBESIMA,DA BUDE VOLJA TVOJA I NA ZEMLJI KAO NA NEBU. HLEB NAŠ NASUŠNI DAJ NAM DANAS I OPROSTI NAM DUGOVE NAŠE KAO ŠTO I MI OPRAŠTAMO DUŽNICIMA SVOJIM I NE UVEDI NAS U ISKUŠENJE NO IZBAVI NAS OD ZLOGA.AMIN

  • Milica

    29. septembar 2014 | 00:25

    Svako ima pravo na svoje seksualno opredeljenje ali nema potrebe da se pokazujete, ponosite jer to sto vi radite nije ponos. Normalno je da muskarac ima vezu sa zenom, a ne muskarac sa muskarcem i zena sa zenom. Okej, prosetali ste se ali nema potrebe da se dokazujete. Danas sam bila u busu i grupa momaka LGBT populacije je usla u autobus i skandirala " pobedili smo, prosetali. Prajd ". I posle su krivi ovi huligani sto vas kako vi kazete diraju. Treba da se isplati 7000 pripadnika zandarmerije, a niko ne razmislja gde je taj novac mogao da ode. Da li znate kakvo je stanje u porodilistima, bolnicama? Ljudi iz poplavljenih podrucja? Ne, ne znate jer vi zelite da vas tako reci "ponos" dokazete. Sram vas bilo. Ugledajte se na ljude koji pomazu drugima, a ne da se dokazuju.

  • Tanja

    28. septembar 2014 | 19:32

    Eto prosetali ste i sta sad... ne mrzim nikog i svako ima pravo na izbor da bude sta hoce i s kim hoce,ali ta setnja i taj ponos,to mi je neshvatljivo... ima na svetu mnogo vecih stvari kojima se mozemo ponositi ,a to svakako nije homoseksualnost... volite se,ljubite se,ali ne morate paradirati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA