KOLICA U SUDU: U Palati pravde prevoze predmete korpama iz IDEA marketa! (FOTO)

Otkud kolica iz poznatog hrvatskog trgovinskog lanca u najvećem srpskom sudu? Nije logično da ih je neko kupio sa sve reklamom, još manje logično da ih je dobio na poklon, a najmanje logično da ih je neko uzeo bez pitanja. Iz suda ne znaju odgovor

  • 17

Verovali ili ne: U Palati pravde u Beogradu, najvećoj i najpoznatijoj zgradi suda u Srbiji zaposleni za prenošenje predmeta koriste kolica iz poznatog hrvatskog trgovinskog lanca "Idea".

Kako se u to lično uverio urednik Telegrafa, velika metalna kolica, koja se koriste u marketu, a sa sve velikom reklamom i tablom "IDEA" služe za prenošenje stvari i predmeta od tužilaštva, do sudnica i obrnuto. Zaposleni predmete uredno guraju kroz velike hodnike i liftom transportuju do željene lokacije, a u Idejinim kolicima koja su sa nama delila lift suda bili su prevoženi predmeti na kojima je pisalo - Treći sud!

Kako bismo proverili odakle kolica iz megamarketa u zvaničnoj državnoj instituciji, jer nije logično da ih je neko kupio sa sve reklamom, još manje logično da ih je dobio na poklon, a najmanje logično da ih je neko uzeo bez pitanja, pozvali smo Palatu, koja nas je prebacila na Treći apelacioni sud u Beogradu. Pitali smo ih odakle im ova kolica i zašto se baš njima služe za transport.

U Trećem sudu tvrde da zapravo nemaju ništa sa nabavkom "Idejinih" kolica, jer, kako kažu, Treći osnovni sud nije vršio nabavku od početka rada do današnjeg dana, kao i da postoji mogućnost da ih je nasledio od Prvog osnovnog suda u Beogradu:

- Odredbama Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava ("Službeni glasnik RS", broj 101 od 20. novembra 2013. ) pored ostalog propisano je da je Treći osnovni sud u Beogradu nadležan za teritorije gradskih opština Novi Beograd, Surčin i Zemun. Treći osnovni sud u Beogradu, u skladu sa odredbama navedenog Zakona, je počeo sa radom počev od 01.01.2014. godine, a krivično odeljenje i sudska uprava ovog suda se, uz prostorije drugih sudova, odnosno javnih tužilaštava, nalaze u zgradi Palate pravde, ul. Savska 17-a.

- Deo sredstava za rad i opreme ranijeg Prvog osnovnog suda u Beogradu („Službeni glasnik RS“, 116 od 22. decembra 2008) , koji sud je prestao sa radom dana 31.12.2013. godine, pored ostalog je predat i Trećem osnovnom sudu u Beogradu, te pored ostalog i jedan manji broj kolica za transport sudskih predmeta. Treći osnovni sud u Beogradu u periodu od početka rada, tj. od 01.01.2014. godine, pa do dana pisanja ovog dopisa, tj. do 26.09.2014. godine nije vršio nabavku kolica za prenos predmeta za potrebe sudske pisarnice, te tako nije vršio nabavku kolica za transport predmeta.

Podsećamo da je lanac megamarketa "Idea" deo hrvatske kompanije "Agrokor" i da od 2004. godine i veoma uspešno posluje u našoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA