STUDENTI FILOZOFSKOG FAKULTETA: Nismo nikog napali, nas su tukli!

Studenti takođe na pregled sigurnosnih snimaka, kao i snimaka incidenta koje su napravili neki od njih i naglašavaju da oni nisu započeli ovaj incident napadom, već da se desilo upravo suprotno i da su oni napadnuti od strane obezbeđenja

  • 3

Nakon što je juče iz Dekanata Filozofskog fakulteta saopšteno da su studenti ove ustanove, fizički napali službenika fakulteta, za vreme protesta zbog uslova studiranja i novog Zakona o visokom obrazovanju, studenti su se danas oglasili, tvrdeći da su zapravo oni napadnuti od strane obezbeđenja.

Oni su u svom saopštenju naveli da je među njima bilo legitimno izabranih predstavnika i da su želeli da dobiju priliku da razgovaraju o uslovima svojih studija.

- Skupu koji nazivate grupom studenata (automatski umanjujući njen značaj i brojnost) bolje pristaje naziv "studenti Filozofskog fakulteta" među kojima su i legitimno izabrani predstavnici. Ovi studenti želeli su da dobiju priliku da razgovaraju o uslovima svojih studija. To im je (opet) bilo onemogućeno - naveli su izrevoltirani studenti u svom saopštenju.

Oni tvrde da je jedan od glavnih problema taj što se obezbeđenje ove ustanove pojačava svaki put kada oni žele da razgovaraju i na taj način ih automatski karakteriše kao nasilne.

Studenti takođe apeluju na pregled sigurnosnih snimaka, kao i snimaka incidenta koje su napravili neki od njih i naglašavaju da oni nisu započeli ovaj incident napadom, već da se desilo upravo suprotno i da su oni napadnuti od strane obezbeđenja.

- Zašto svaki put kada studenti žele da razgovaraju, vi samo pojačate obezbeđenje? Time ih sami karakterišete kao nasilne bez osnova. Kada je dijalog onemogućen, na kraju uvek ostane mogućnost pregleda sigurnosnih snimaka, kao i snimaka studenata koji su incident snimali, gde se može uočiti kako je do sukoba došlo.

- Na kraju, dodajemo da oštro osudjujemo etiketiranje ovog skupa kao primitivnog i nasilnog, kao i napad na studente od strane obezbedjenja, a ne suprotno kako se navodi. Ako je fakultet spreman da zaštiti svoje radnike i studente, možda je vreme da to zaista i učini.

Oni bi danas trebalo da organizuju "studentski zbor" na Filološkom fakultetu, gde planiraju da sa kolegama donesu odluku o organizaciji velikog protesta planiranog za drugu polovinu oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M.

    1. oktobar 2014 | 11:08

    Upravi Filozofskog fakulteta je nasilnik svako ko mirno trazi svoja prava i pokusava da spreci novu pljacku studenata.Protivzakonito se donose pravila o uslovima studiranja, placanja, objavljuju se dva meseca posle donosenja istih itd. To jeste zakonito?? Studenti,obratite se Zastitniku prava gradjana, to je institucija koja mora da vam pomogne, jer vi jeste u pravu. A neko treba da ispita kako se donose pravilnici na Filozofskom fakultetu i koliko je puta njihovim statutom prekrsen Ustav Srbije.

  • Milorad

    1. oktobar 2014 | 17:09

    I vi bi, sa studija u starosnu penziju ?

  • major pavle durisic

    1. oktobar 2014 | 11:23

    Ovi buduci ravnogorci smetaju komunjarama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA