VALTER BRANI SRBIJU: Bata Živojinović ubija šiptarskog drona! (FOTO) (VIDEO)

- Osim što je Bata jedan od mojih omiljenih glumaca, ovaj grafit ima poruku. Moji prijatelji i svi koje ja poznajem, cela nacija, izuzetno smo pogođeni dešavanjima na prethodnoj utakmici naše reprezentacije. Svi dobro znate šta se desilo, a ovo je moj, odnosno naš odgovor - objašnjava Andrej Josifovski

  • 5

Mladi umetnik i arhitekta Andrej Josifovski (24) još jednom je oduševio Beograđane svojim umetničkim delom. On je na Bežanijskoj Kosi naslikao ogroman mural, na kojem se nalazi portret legende srpske glume - Bate Živojinovića, u ulozi Valtera koju je odigrao u popularnom filmu "Valter brani Sarajevo".

Ovo umetničko delo nalazi se na samom uglu ulica Stojana Aralice i Nikole Dobrovića, na Bežaniji.

Ono što je jako zanimljivo jeste da je odmah pored Valtera naslikan dron u letu, a sam mural nosi ime "Valter brani Srbiju". 

- Osim što je Bata jedan od mojih omiljenih glumaca, ovaj grafit ima izuzetno jaku poruku. Moji prijatelji i svi koje ja poznajem, cela nacija, izuzetno smo pogođeni dešavanjima na prethodnoj utakmici naše reprezentacije. Svi dobro znate šta se desilo, a ovo je moj, odnosno naš odgovor - objašnjava Andrej i nastavlja:

- Valter je simbol borbe protiv zla, ali ovoga puta u novoj ulozi "Valter brani Srbiju!". I naravno, kako kaže pesma benda Dubioza Kolektiv, nastavak znate i sami...

Ovom mladiću trebalo je samo šest sati da završi mural.

Andrej takođe naglašava da nikako ne podržava nasilje i lomljene pekara Albanaca po Vojvodini, kao i bilo kakve slične događaje.

- Nije lepo što se nevinim ljudima lome pekare i radnje. Poruka ide na drugu adresu - onima koji su sve to organizovali - kaže naš sagovornik.

Pogledajte kako je protekla izrada murala:

Podsetimo, pre samo nedelju dana, Andrej Josifovski je na fasadi jedne privatne kuće oslikao velike srpske vojvode - Stepu Stepanovića, Živojina Mišića i Radomira Putnika.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    21. oktobar 2014 | 18:29

    Prelepo nema sta da bar zaradi neku kintu lik,ovi iz vlade da vide što je naslikao vojvode da daju po jednu svoju platu momku.....

  • max

    21. oktobar 2014 | 18:17

    Ubio bi njih i Valter i Kalabic i to jednom rukom.

  • Blok 49

    21. oktobar 2014 | 18:29

    Hvala Pijanista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA