NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA: Sa kontrolorima u gradskom prevozu 1.600 komunalnih policajaca!

Komunalna policija će umesto sadašnjih 300, uskoro imati čak 1.600 pripadnika. Posebno odeljenje će se baviti samo kontrolom u gradskom prevozu.

  • 90

Posle izmene Zakona o komulanoj policiji, koji je u toku, Beograd bi trebalo da ima skoro 1.600 komunalnih policajaca umesto sadašnjih 300, i tada ćemo, kao što postoji u Londonu, formirati posebno odeljenje koje će se baviti kontrolom u javnom prevozu, najavio je načelnik Komunalne policije u prestonici Nikola Ristić.

- Posle izmene ovog zakona u gradu će biti formirano i nekoliko područnih organizacionih jedinica, tako da će ona biti prisutnija u svim delovima grada - dodao je Ristić.

Ova gradska služba je inače, svečanim prijemom u Starom dvoru, juče obeležila četvrtu godinu postojanja. Tom prilikom istaknuto je da je Komunalna policija do sada primila više od 100.000 prijava građana, kao i da su imali mnogo asistencija gradskim i opštinskim inspekcijama, kao i pojedinim preduzećima.

- U narednom periodu čeka nas veliki posao u uspostavljanju reda u oblasti auto taksi prevoza, kontrole nepropisnog parkiranja, obaveznog plaćanja karte u javnom gradskom prevozu, kao i redovno kontrolisanje buke i radnog vremena ugostiteljskih objekata u prestonici - objašnjava načelnik Nikola Ristić.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoMB

    7. novembar 2014 | 21:13

    Ja ne vidim zašto onda postoje kontrolori. Zasto grad plaća i konteolora i komunalca da rade isti posao? Ako se sećate kako je sve počelo.... zbog uštede na kontrolorima koje je plaćao grad doveden je bus-plus.... Nekploko godina kasnije, plaćaćemo tri puta više radnika iz budzeta a manja naplata... Pa ko je ovde lud???

  • Coa

    7. novembar 2014 | 20:21

    Ma ja mislim da je najbolje da se svi prijave da budu kom. policajci...Ovo je strasno u ovoj zemlji se samo zaposljavaju organi reda a sto narod nema nista to nema veze..Srbija medju sljivama

  • Zveki

    7. novembar 2014 | 21:24

    Kada budete imali gradski prevoz kao u Londonu, onda mozete tako i da se ponasate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA